Olasz foci

Megölik a kínaiak a focinkat - Buffon

A Juventus kapusa nagyon nem örül az Itáliában eluralkodó befektetői trendeknek.

Egyelőre hivatalosan még csak az Internazionale van kínai tulajdonban az olasz élvonal csapatai közül, ám a hírek szerint még idén felvásárolhatják a Palermo, illetve a Milan csapatát is a távol-keleti befektetők. Hogy az ázsiaiak európai térnyerése mennyire használ a tradícionális olasz focinak, arról Gigi Buffon mondta el kendőzetlen véleményét.

"Ez az olasz futball halála! Egy olyan országban, ahol a tradíció és a hagyomány képezi a futball alapját, egyszerűen magunkba kell néznünk és udvariasan nemet kell mondanunk. De azt kapjuk, amit érdemlünk" - nyilatkozta a rutinos portás.

A 38 évessel hálóőrrel kapcsolatban gyakorlatilag minden apróbb hibájánál előjön, hogy mikor vonul végre vissza, meddig hordhatja még a világ egyik legjobb klubcsapatának, illetve nemzeti tizenegyének csapatkapitányi karszalagját.

"32 éve szerves részét képezi az életemnek a labdarúgás, emiatt pedig hihetetlen szerencsésnek tartom magam. A játék olyan érzelmeket, olyan élményeket ad nekem, amelyért érdemes élni. A visszavonulásom után inkább szövetségi kapitányként tudom magamat elképzelni, így ugyanis maradna időm másra is, mint a mindennapi teendők" - zárta mondandóját Gigi.

Hétvégén a Juventus az AC Milannal játszik rangadót a San Siróban. Az Öreg Hölgyre 1.80-as szorzót kínál a   .

[2319860] 2016-10-22 20:45:00 AC Milan - Juventusx;