Magyar foci

Horribilis jegyárakkal próbálkoznak az MTK-nál

  • ivan
Címkék:

A fővárosi klubnál az új arénától nézőszám növekedést is várnak, de elnézve a jegyárakat, nem biztos, hogy reális elvárás.

Fotó: mtkbudapest.hu

Október 13-án a portugál Sporting Lisboa vendégszereplésével sor került az új Hidekuti Nándor Stadion ünnepélyes átadására, ám az első hivatalos tétmérkőzésre csak most szombaton kerül majd sor. Az MTK közel két év után léphet pályára valóban hazai pályán, az ellenfél pedig az újonc Gyirmót gárdája lesz. Torghelle Sándorék természetesen győzelemmel szeretnék felavatni az új arénát, amelyre a kisalföldiek ellen mutatkozik is némi esélyük. Arra viszont már kisebb a sansz, hogy telt ház várja a csapatokat.

Az MTK csütörtökön stadionbejárást tartott a média képviselőinek, az eseményen pedig természetesen szóba került a nézőszám is. Deutsch Tamás klubelnök az újságíróknak azt mondta, a klub célja, hogy négy éven belül az átlagnézőszámot 4000 környékére feltornássza. Csak a miheztartás végett: az MTK a 2015/2016-os idényben átlagosan 778 szurkoló előtt játszotta hazai mérkőzéseit, igaz ugyanakkor, hogy ez több helyszínt is jelentett, hiszen többnyire a Fáy utcában és Dunaújvárosban fogadta az ellenfeleket.

Az nem számít nóvumnak, hogy a kék-fehérek nézőszám növekedést várnak az új stadiontól, hiszen elvileg egy modern aréna pozitív hatást gyakorolhat ezen a téren, ugyanakkor azt a Ferencváros vagy még inkább a Debrecen példáján is láthattuk, hogy egyáltalán nem jelent garanciát semmire.

A cikk írásának időpontjában még mintegy 3 ezer jegy várt gazdára

Egy négyezres átlagnézőszám ugyan nem hangzik soknak, ám ha figyelembe vesszük, hogy jelenleg ennek a számnak még a negyedét sem éri el a szurkolói létszám, akkor azért már kemény diónak tűnik ez a projekt. A sikerhez mindenképpen szükség lesz egy sikeres, a bajnoki címért küzdő csapatra is, amely a mostani defenzív felfogás helyett jóval támadóbb szellemben focizik.

És akkor ott vannak még a jegyárak. Akárcsak Debrecen vagy a Fradi esetében, az MTK-nál is zúgolódnak a drukkerek, hiszen magyar viszonylatban igen magasnak tűnnek a belépők árai.

A szombati, Gyirmót elleni találkozóra 4900 forintba kerül egy felnőtt jegy, míg a nyugdíjas/diák kategória 2450 magyar forintot kóstál.

 

Egy családi jeggyel a felnőttek 2900 forintért juthatnak be, egy VIP-belépő pedig 19 ezer forintba kerül.

Mivel a kapu mögött nincsenek lelátók, így a két oldalsó lelátórészre egységes jegyárat szabtak meg, ráadásul a mérkőzéseket nem osztották fel kategóriákra sem, így minden fordulóban ugyanannyit kell majd leszurkolni a szurkolóknak.

Érdekességképpen a Ferencváros Honvéd elleni bajnokijára a legdrágább tikett 5200 forint, de a kapu mögötti részre már 2300-2500 forintért lehet teljes árú jegyet váltani. Debrecenben még jobb a helyzet, hiszen a Nagyerdei Stadionban 3500 forintba kerül a legdrágább belépő, míg a kapu mögé már 1000 forintért is be lehet jutni.

Szóval szombaton MTK - Gyirmót, potom 5 rongyért. A bukik szerint egyébként a fővárosiak a favoritok, 1.75-öt fizet a hazai győzelem.

[2295474] 2016-10-22 18:00:00 MTK - Gyirmótx;
209575