Kézilabda

Hét magyar csapatnak drukkolhatunk a nemzetközi kupákban

Hét magyar csapat lép pályára a hétvégén az európai kézilabdakupákban; a párharcok közül kiemelkedik a férfi Bajnokok Ligájában a veretlen Veszprém és az eddigi százszázalékos Barcelona szombati spanyolországi mérkőzése.

A magyar bajnok Veszprémnél változatlanul kérdéses az ex-barcelonai Nagy László szereplése kézsérülés miatt, csapata ugyanakkor nélküle is tudott nyerni egy hete a szintén a topcsapatok közé tartozó THW Kiel ellen.

A Szeged a tabellán előtte álló és egy ponttal többet gyűjtött fehérorosz Meskov Bresztet fogadja vasárnap, s roppant fontos lenne számára a győzelem a nemzetközi pihenő előtt. A két magyar BL-érdekelt az erőltetett menetben egy hét múlva az NB I-ben találkozik majd egymással.

A női BL-ben mindkét magyar csapat jól kezdett, a Győr kiütötte a Midtjyllandot, míg az FTC döntetlent játszott a Vardar Szkopje vendégeként, de kis szerencsével nyerhetett is volna. Az előző idényben finalista ETO most a Rosztov Don csarnokában lép pályára szombaton. Az oroszok a nyitókörben három góllal kikaptak a címvédő CSM Bucuresti otthonában. A Ferencvárosra szintén orosz ellenfél vár, Dabasra az Asztrahanocska érkezik, amely háromgólos sikerrel rajtolt, mégpedig a Leipzig ellen.

A női EHF Kupában a 32 közé jutás a tét. Az Alba Fehérvár az első mérkőzésen két góllal győzött a HCM Roman otthonában, az Érd négy találatnyi előnnyel utazik az Issy Paris-hoz, míg a Debrecennek egygólos hátrányt kell ledolgoznia a vendég Nantes-tal szemben.

A magyar kézicsapatok meccsei
Barcelona Döntetlen Veszprém
1,60 7.75 2.60
Szeged Döntetlen Meshov Breszt
1.45 8.00 3.20
Rostov Döntetlen Győr
1.70 7.50 2,45
FTC Döntetlen Asztranahocska
1,03 13,5 11,25