Tenisz

Az orosz maffia bajnokot csinál egy 19 éves srácból?

  • Cesc18

A selejtezőből indult, nem túl ismert Alexander Bublik már a negyeddöntőben jár Moszkvában, vajon meglesz az elődöntő is?

Moszkvában és Szentpéterváron megszokhattuk már, hogy időnként elég cifra eredmények születnek, és sok esetben hazai játékosok a főszereplők. Három éve az orosz fővárosban Karen Khachanov nagyon fiatalon nyert két meccset komoly underdogként, de róla azért lehetett tudni, hogy nagy jövő áll előtte, tehetséges játékos. Alexander Bublik neve viszont csak a legnagyobb tenisz-fanatikusok számára lehet ismert. De lehet, hogy most már múlt időben kellene fogalmaznunk, hiszen a 19 éves játékos a selejtezőből indulva a legjobb nyolc között jár, és tett arról, hogy megismerjük. 

A juniorok között nem alkotott nagy dolgokat, viszont az ITF-tornákon szépen gyűjtögette a pontokat, illetve idén feltűnt már a Challenger-viadalokon is, ennek köszönhetően pedig a világranglistán a 266. helyre tornázta fel magát. De előzetesen vele senki nem számolt, még a selejtezőből sem várták továbbjutóként. A főtáblán a Moszkvába elég jó formában érkező Konstantin Kravchuk ellen borította a papírformát, ám az igazán nagyot a csütörtöki győzelme szólt, amelyet az első kiemelt Roberto Bautista-Agut ellen aratott. A spanyol játékos topfavoritnak számított, pláne azok után, hogy Sanghajban legyőzte Novak Djokovicsot és életében először Masters-döntőt játszhatott. A bukmékerek 1.07-es favoritnak hozták ki ezen a találkozón, míg Bublik továbbjutása 11-szeres pénzt fizetett, míg a 2-0-ra 26.00-os oddson lehetett fogadni. RBA nyilván nem volt a legfrissebb a kínai menetelése után, nem is játszott jól, de az ő klasszisával akkor sem 0-2-re kellett volna buknia ezt a meccset...Kivéve, ha ösztönözték erre egy kis ezzel-azzal. 

Alexander Bublik-Pablo Carreno-Busta
Hatharom-tipp: Bublik jut tovább
TippmixPro @ 3.90

Nem akarunk kombinálni, de ezek után ki mer ellene fogadni a negyeddöntőben? Ahol egyébként egy újabb spanyol, a hatodik kiemelt Pablo Carreno-Busta lesz az ellenfele. 3.90-es oddsot adnak a    -n az orosz fiúra. Bár már szépen megszedhették magukat, akik megfogadták eddig Bublikot, de az a nagy helyzet, hogy ezen az ágon a másik negyeddöntőben szintén pályára lép egy hazai játékos Danii Medvedev személyében. Egész nyugodtan összehozhatnak tehát egy orosz házi elődöntőt, ami garantálná hogy lesz orosz a döntőben is. Kecsegtető forgatókönyv...