Kosárlabda

Óriásit lehet kaszálni a Sopronnal és az Albával!

A bukik szerint a Sopron és az Alba Fehérvár is az esélytelenek nyugalmával lép pályára a FIBA Euro Cup első körében. Ennek köszönhetően pedig igen sokat lehet nyerni kupacsapatainkkal.

A fehérváriak idegenben kezdik meg nemzetközi kupaszereplésüket. - Fotó: Bálizs Zsuzsa - bb1.hu

Sopron-Nanterre

Nehéz feladat vár a soproni kosárlabdacsapatra, hiszen a nem is oly rég még Euroligában vitézkedő Nanterre gárdáját fogadja szerda kora este. A franciák pazarul kezdték szezonjukat, mind az öt idei tétmérkőzésüket megnyerték, így a Monaco mellett százszázalékosak az LNB-ben.

A vendégek egy kifejezetten jól felépített gárdát alkotnak, s mivel francia csapatról beszélünk, így nem meglepő, hogy atletikusak és roppant gyorsak, ami nem igazán mondható el a hazai gárdáról. A Sopron ráadásul nincs is formában, hiszen a lejátszott négy tétmérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg. Az SKC Kaposváron egy nyerhető meccset bukott el, ugyanakkor a Paksot és a Jászberényt két vállra fektette, míg a bajnoki címvédő Szolnok otthonában szintén kikapott. A Tiszaligetben jól tartották magukat Marko Spicáék, ám a kisebb rotációjuknak köszönhetően végül alulmaradtak.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen erősségű csapat lesz a soron következő ellenfelünk. A legutolsó két mérkőzésükből próbáltunk felkészülni. Nagyon nehéz gyenge pontot találni a Nanterre játékában, ám azt gondolom, hogy leginkább Warren semlegesítése az első számú célunk. Ő közel 37 percet játszott átlagban a négy bajnokijukon, a csapat legponterősebb kosarasa. Rajta kívül több atletikus játékossal is rendelkeznek, akik remekül támadják a palánkot támadásban, így a kizárásnak nagyon nagy jelentősége lesz a védekezésünkben. Összességében egy gyors, modern kosárlabdát játszanak, rengeteg labdás elzárással, és ennek a kivédése lesz kulcsfontosságú. Tíz nap alatt játszottunk le négy mérkőzést, amely a legtöbb az A-csoportban. Háromszor utaztunk idegenbe, nem éppen közeli helyekre, de ez a sorozatterhelés még közel másfél hónapig fog tartani, próbáljuk a frissítő edzéseket és a taktikát megfelelően kombinálni. Vártuk már a pillanatot, hogy elinduljon a nemzetközi megmérettetés, bízom benne, hogy mindenkinek megfelelő lesz a hozzáállása, és megmutatjuk a franciáknak, hogy nem adjuk olcsón a bőrünket." - nyilatkozta Sabáli Balázs, a hazaiak mestere a bb1.hu-nak.

Az előzetes erőviszonyok alapján azért nagy bravúr lenne a magyar siker, amit a bukmékerek is érzékeltetnek szorzóikkal. A     kétesélyben a soproni sikerre 3.95-szörös, míg a francia győzelemre 1.16-szoros pénzt fizetne ki. A fogadóirodák a hendikep határt 8,5-nél állapították meg, míg a pontok számát illetően 156,5-nél húzták meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Sopron Nanterre
3.95 1.16

 

 

 

 

Benfica-Alba Fehérvár

Az NB I-et pazarul kezdő Alba Fehérvár együttese Portugáliában kezdi meg nemzetközi kupaszereplését, méghozzá a Benfica otthonában. A lisszaboni alakulat rekordbajnoknak számít luzitániában, azonban az elmúlt szezonban, hosszú idő után, a Portóval szemben elbukta honi bajnokságát, sőt az októberi Szuperkupa-döntőt is. Azonban a portugál liga második fordulójában sikerült visszavágniuk a piros-zöldeknek, hiszen két ponttal tudtak nyerni legnagyobb riválisuk otthonában. Jó hangulatban várják tehát a magyar csapatot, főleg Damian Hollis, hiszen a korábbi fehérvári játékos 27 pontot szórt a hétvégi bajnoki meccsen.

Persze a magyar gárdát sem kell leírni, hiszen ahogy fentebb is említettük, a székesfehérvári csapat jó formának örvend, mivel eddig mind a három bajnokiját megnyerte. A kék-fehérek két rangadót is behúztak, előbb a Zalaegerszeget idegenben, majd a Szombathelyt hazai pályán fektették két vállra, míg legutóbb a MAFC otthonában diadalmaskodtak Branislav Dzunicék. A vendégeknél főleg Justin Edwards és Brandon Taylor remekel eddig, de igazából senkire sem lehet panasz.

"Hétfő óta készülünk, nem lehet azt mondani, hogy sok időt használtunk volna fel a feltérképezésre. Azt azonban már ennyiből is lehet látni, hogy egy komoly csapatról van szó. A Benfica gyakorlatilag évek óta Portugália legerősebb együttesének számít, patinás klub, bár tavaly pont nem tudta megnyerni a bajnokságot. A legutóbbi hétvégén viszont pont a bajnok Portót győzte le. Valóban egy jó csapatról van szó, komoly kihívás lesz számunkra, és biztos vagyok benne, hogy jó meccset fogunk játszani idegenben. Minden játékosomra számíthatok." - mondta Branislav Dzunic a bb1.hu-nak.

Összességében nem néz egyszerű feladat elé az Alba, hiszen egy jó csapat otthonába látogat, de, ha sikerül kihasználnia magassági fölényét, akkor győzelemmel kezdheti ezt a sorozatát is. Talán a hazai pálya előnye miatt, de a bukmékerek perpillanat a portugálokat favorizálják, hiszen a luzitánokra 1.50-szeres, míg a vendégekre 2.50-szeres szorzón kínál a    . A fogadóirodák a hendikep határt 5,5-nél állapították meg, míg a pontok számát illetően 145,5-nél húzták meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Benfica Alba Fehérvár
1.50 2.50