Tipp

Megmondjuk a tutit Babos meccsére!

A magyar játékos szerdán a francia Kristina Mladenovic ellen lép pályára a moszkvai tenisztorna második fordulójában.

A világranglista 26. helyén álló Babos Tímea nagyszerű rajtot vett az orosz fővárosban, hiszen egyesben és párosban is győztesen hagyhatta el a pályát. Egyéniben nagyon nagy meccset játszott a román Irina Begu ellen. Közel két és félórán át gyötörték egymást, végül a soproni kiválóságunk 6:2, 6:7, 7:5 arányban tudott diadalmaskodni.

„Nem ez volt életem meccse…De ami nagyon fontos: tudtam küzdeni és nyerni! Így lehetőséget adtam Magamnak a következő fordulóra, hogy ott jobban játsszak. Egész jól indult a meccs, nem játszottam rosszul, akkor az ellenfelem is többet hibázott. Amikor Begu feljavult, akkor picit bepánikoltam és visszavettem. De végül sikerült kiharcolnom a továbbjutást. Azért is fontos a mai győzelmem, mert bizonyítottam Magamnak, hogy rosszabb játékkal is tudok nyerni.” – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Kristina Mladenovic-Babos Tímea
Hatharom-tipp: Babos jut tovább
TippmixPro @ 1.70
Eddig éri meg: 1.65
Tipperősség: 4/10

Babos ellenfele a legjobb 16 között Kristina Mladenovic lesz, akivel elég jól ismerik egymást, hiszen párosban másfél szezont húztak le együtt, illetve egyesben többször is össze mérték már a tudásukat. Mindketten érdekeltek a vasárnap rajtoló szingapúri világbajnokságon, így érdekes kérdés, hogy melyikük meddig tervezi a moszkvai kirándulást? A francia lány tavaly is elindult ezen az orosz tornán, akkor egy kört ment, megvédte a pontjait, majd nyugodt szívvel esett ki és utazott a vb-re. Szerintünk ez a forgatókönyv most is benne van, főleg azok után, hogy kedden párosban már búcsúzott. Ez lenne a legokosabb tőle, hiszen múlt héten Hongkongban döntőzött, semmi értelme nem lenne még Moszkvában kikészíteni magát a sokkal fontosabb vb előtt. Jó eséllyel egyébként a páros társa, Caroline Garcia is búcsúzik Luxembourgban, így mehetnek Szingapúrba. Persze, ha nem akarja leadni Kiki, akkor sem egy veszett fejsze a tipp, hiszen tudásban nincs messze a két teniszező egymástól, jó párszor játszottak már szoros meccset.

Mladenovic és Timi egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Roland Garros Salak Mladenovic 6:4, 6:3
2015 Hertongenbosch Mladenovic 7:6, 4:6, 6:2
2015 Marrekech Salak Babos 6:4, 6:4
2013 Australian Open Kemény Mladenovic 6:3, 4:6, 11:9
2011 Irapuato ITF Kemény Mladenovic 3:6, 6:2, 6:3