Tenisz

Isner-Del Potro rangadó Stockholmban

Pazar mezőny gyűlt össze a svéd fővárosban, már az első fordulóban komoly párosítások jöttek össze.

Évről-évre nagyon erős a stockholmi mezőny, pedig csak egy 250-es tornáról beszélünk. Idén is kitettek magukért a szervezők, öt top 25-ös játékost sikerült elcsábítaniuk, illetve a nem kiemeltek között olyan neveket találunk, mint például Juan Martín del Potro. A 2009-ben US Open-t nyerő argentin klasszist sikeresen össze is sorsolták a hetedik kiemelt John Isnerrel, ami egy döntőnek beillő párosítás.

A két játékosnak nem ez az első korai randevúja, idén Queen's-ben ugyancsak az első körben találkoztak. Azt az összecsapásukat a langaléta amerikai nyerte, méghozzá 7-6, 6-4 arányban. Azóta kicsit fordult a kocka, ami a formákat illeti. Isner hazai környezetben magához mérve nem szerepelt valami jól, igaz, nem is játszott százszázalékos állapotban. Ázsiában csak Sanghajban tette tiszteletét, de inkább el se utazott volna, hiszen nagyon sima verést kapott Alexander Zverevtől. Del Potrónak viszont pazarul sikerült a nyár, hiszen sikerült legyőznie a Djokovics, Nadal, Wawrinka, Murray kvartett. Kínában neki sem jött ki a lépés, ami miatt bosszús lehet, mert szett- és brékelőnyből kapott ki a nyitómeccsén David Goffintól. 

Ki jut tovább?
John Isner Juan Martín del Potro
TippmixPro @ 3.05 TippmixPro @ 1.30

Az oddsmesterek abszolút favoritnak hozzák ki a dél-amerikait, de véleményünk szerint sokkal szorosabb meccs várható, mint amit a szorzók előre vetítenek. Del Potrónak fekszik ugyan a fedett pálya, de két és féléve nem játszott ilyen körülmények között tétmeccset. Az elején lehet ebből problémája, amit Isner kihasználhat, ha résen lesz. Annak ellenére, hogy Stockholmban közepesen lassú kemény borítást használnak, sok bréket ne várjunk. Mindketten remekül szerválnak és kihasználhatják, hogy a labdák az ütőzónájukba pattannak. Nem valószínű, hogy bármelyikük is könnyen adja a bőrét, itt a szezon hajrája, mindketten szeretnének még kozmetikázni a világranglistás helyükön.

Isner-Del Potro
Hatharom-tipp: 3 szettben dől el a meccs
TippmixPro @ 2.20