Tenisz

Sima rajtot vehet a magyar, orosz páros

  • Cesc18

Babos Tímea Moszkvában egy hazai játékossal, Anasztaszija Pavljucsenkovával az oldalán száll harcba.

Hétfőn egyesben győzelemmel mutatkozott be Babos Tímea az orosz fővárosban. A világranglista 26. helyén álló magyar játékos elég komoly csatát vívott a román Irina Beguval. Két és félórán át gyötörték egymást, végül Timi 6:2, 6:7, 7:5 arányban tudott diadalmaskodni. Egyéniben legközelebb szerdán lép pályára, párosban viszont láthatjuk játszani a mai napon is. Ide Moszkvába nem utazott el az állandó partnere, a kazah Jaroszlava Svedova, így ezúttal Anasztaszija Pavljucsenkovával az oldalán próbál maradandót alkotni. 

Nem játszottak még korábban együtt, de így elsőre nem tűnik rossz kettősnek az övék. Az orosz lány nem kifejezetten egy páros menő, ám vannak értékes tornagyőzelmei ebben a műfajban is, amik mutatják, hogy nem egy elveszett páros játékos. Jól kiegészíthetik egymást, Timi hozza a fifikát, a páros tudást, míg Pavlju az erőt, a nagy alapvonal ütéseket. Lehet ez egy nyerő kombináció, főleg ebben a mezőnyben. 

Kezdésként a negyedik kiemelt Anastasia Rodionova, Olga Savchuk kettőst kapták. Mivel mindketten a top 70-ben vannak a páros ranglistán, ezért ők a kiemeltek, de a nagyobb tudással nem ők rendelkeznek. Rodionova régi motoros a szakmában, de az idei szezonja finoman szólva sem túl acélos. Savchuk is sokat párosozik, de a 8/17-es idei mérlege mutatja, hogy neki sem ez a szezon hozta meg az áttörést. Abban sem bízhatnak, hogy Baboséknál nincs meg az összeszokottság, hiszen ők is most álltak össze.

Timi a szingapúri világbajnokságra való hangolódás kedvéért indul el párosban, Pavljucsenkova pedig a hazai közönség miatt. Ezt és a következő kört simán kellene venniük.

Rodionova/Savchuk-Babos/Pavljucsenkova
Hatharom-tipp: Babos/Pavljucsenkova jut tovább
TippmixPro @ 1.30