Angol foci

Klopp és Mourinho nem egy meccset nézett

Nem hozott gólt a Premier League hétfő esti rangadója, José Mourinho és Jürgen Klopp is saját csapatát látta a jobbnak.

A statisztikák szerint a MU csupán 34 százalékban birtokolta a labdát, ami negatív csúcs a klub PL-re vonatkozó történelmében.

0-0-val záródott az angol Premier League 8. fordulójának rangadója, a Liverpool - Manchester United. Bár a várakozások nagyok voltak Anglia legnagyobb meccse elé, a mérkőzés színvonala elmaradt azoktól, mindkét csapat elsősorban a vereség elkerülésére játszott. Bár nagyobb helyzetei a hazai pályán játszó Liverpoolnak voltak, a manchesteriek irányító José Mourinho szerint csapata állt közelebb a győzelemhez. 

"Azt gondolom, hogy nagyon nehéz meccset játszottunk, de sokkal nehezebb volt nekik, mint nekünk. Szerintem hosszú ideig kontrolláltuk a mérkőzést, az első félidőben abszolút uraltuk a játékot, a másodikban Davidnak (De Gea - a szerk.) volt két nagyszerű védése, de nem voltak tűz közelben.Érzelmileg és taktikailag is uraltuk az egész meccset. A saját és az ellenfél érzelmeit is kordában tartottuk, befolyással voltunk a stadion hangulatára is.Ők egy könnyű meccsre számítottak, de nem volt az. Volt egy nagy helyzete Zlatannak, ha az bemegy szerintem megnyertük volna a meccset 1-0-ra"  -vélekedett a portugál, aki azért odaszúrt egyet német kollégájának is.  "Tudtuk, hogy nehéz lesz a Liverpoolnak gólt lőni és épp ezért úgy számoltunk, hogy akár egy rúgott gól is elég lehet a sikerhez. Mindkét játékrészt ezért erősebben kezdtük. Jó csapat a Liverpool, de nem ők lesznek a világ utolsó csodái, ahogy azt sokan mondják, ettől független nagyon jó csapatuk van"

[2252256] 2016-10-17 21:00:00 Liverpool - Manchester Unitedx

Jürgen Klopp nem volt ennyire faramuci, a német szakember szerint a Liverpool közelebb állt a sikerhez, de elismerte, hogy ezen az estén nem játszottak elég élesen.  "Vegyes érzéseim vannak" - kezdte sajtótájékoztatóját Klopp. "Nem játszottunk úgy, ahogy kellett volna, ez az első, ami eszembe jut. A kezdésünk rendben volt, de nem voltunk elég bátrak, nem vártuk ki a megfelelő passzokat. Kialakítottunk néhány egy az egy elleni szituációt , de ellenfelünk fizikailag erősebb volt nálunk. Nem volt nekik sem sok helyzetük, talán egy leshelyzet és Ibrahimovic lehetősége. Nekünk 3-4 gólszerzési lehetőségünk akadt, de De Gea remekül védett. Amúgy ez volt az első meccs, hogy nem kaptunk gólt, szóval yipeee" - viccelődött a Vörösök német menedzsere.  "Őrült meccs volt, nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerettük volna, de elfogadom, hogy egy pontot szereztünk a Manchester United ellen. Vannak rosszabb dolgok is a világban" - tette hozzá. 

A döntetlennel egyik csapat sem lehet maradéktalanul elégedett, de az egy megszerzett pont ebben a fordulóban sokat jelent, hiszen az élen állók közül a Manchester City és a Tottenham sem tudta megnyerni a maga meccsét. 

A Premier League-et nyolc kör után továbbra is a City vezeti, holtversenyben az Arsenallal, majd Tottenham, Liverpool, Chelsea a sorrend. José Mourinho és a Manchester United a tabella 7. helyén található. A hétvégi fordulóban újabb rangadó következik, ami a Special One számára igazán speciális lesz, hiszen a United a Chelsea vendége lesz vasárnap. 

[2252256] 2016-10-17 21:00:00 Liverpool - Manchester Unitedx;
209498

Tippelj az angol meccsekre a Tippkirályban!