NB II

Kemény meccs előtt a Nyíregyháza és a Puskás Akadémia

Ellenben a listavezető Kisvárdára és a második helyezett Balmazújvárosra könnyed mérkőzés vár az NB II 13. fordulójában.

A nyíregyházi csapat Szolnokra látogat vasárnap. - Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Papíron könnyed mérkőzés vár az éllovasokra a 13. fordulóban, például a listavezető Kisvárda az újonc, 15. helyen szerénykedő Mosonmagyaróvárt fogadja. Egyik csapatnak sem jött jól a szünet, hiszen a hazaiak bombaformában vannak, míg a vendégek teljesítményére sem lehet manapság panasz, legutóbb a Puskás Akadémiát fektették két vállra. Mindezek ellenére meglepő lenne, ha a Kisvárda nem nyerné meg otthoni környezetében soros bajnokiját.

A második helyezett Balmazújváros visszatalálhat a helyes ösvényre, a narancssárga-feketék a Szeged 2011 elleni remit követően újfent nyerhetnek. A balmaziak vasárnapi ellenfele az a Cegléd lesz, amely a legutóbbi hat fordulóban nem tudott nyerni, s idén eddig mind az öt idegenbeli találkozóját rendre elbukta. Mi ez, ha nem országos egyes?

A dobogó harmadik fokán álló Nyíregyháza pocsék formában volt az elmúlt fordulókban, az utolsó három körben nem tudott nyerni a Szpari. A kéthetes szünet jól jött tehát a piros-kékeknek a szolnoki meccs előtt, amit a csapat mestere is elismert:

"Általában az ilyen évközi szüneteket nem szeretem, hiszen megtörhet egy csapat lendülete. Most más volt a helyzet, mivel olyan szituációban voltunk, hogy minél több időt nyerünk, annál több életet nyerünk. Rengeteg sérültünk volt, és szerencsére ketten, Rubus Tamás és Szokol Zsolt felépültek. Ilyen szempontból a szünet nagyon jól jött. Rudolf Gergely kiesése viszont nagyon nem, a legutolsó meccsen is fantasztikus gólt lőtt, jól teljesített, őt nehéz lesz pótolni. Nem lesz könnyű feladat, de nélküle is nyernünk kell a hétvégén Szolnokon. Biztos vagyok abban, hogy a hétvégi nagyon szoros találkozó lesz, abban bízom, hogy több gólt szerzünk mint ők. Az elmúlt két hét tartalmasan telt, kőkeményen dolgoztunk, a győzelem gyógyír lehet a korábbi meccseken szerzett sebeinkre." - mondta Mátyus János klubja hivatalos honlapjának.

A szolnokiak egyébként hat nyeretlen mérkőzésből álló sorozatukat zárták le a Siófok elleni idegenbeli sikerrel, ám nagy kérdés, hogy bele tudnak-e kapaszkodni ebbe a győzelembe, vagy ismét csak egy fellángolás volt. Az oddsokból is kiderül, hogy abszolút háromesélyes a találkozó, talán egy hajszállal a nyíregyháziak felé billen a mérleg nyelve, akik házon kívül ragyogóan teljesítenek az idei szezonban.

A megtáltosodó Békéscsabának nem szabadna, hogy gondot jelentsen hazai pályán a Vác legyőzése, amit a lila-fehérek vezetőedzője, Zoran Spisljak is kiemelt az 1912elore.hu-nak:

"Úgy érzem, hogy a rendelkezésünkre álló szünetet jól használtuk ki. Lehetőségünk nyílt tovább javítani azokat a részeket, amelyek eddig kevésbé működtek jól. Szeretném, ha a végjátékban még hatékonyabbak lennénk és helyzeteinket sokkal nagyobb százalékban tudnánk gólra váltani. A Vác elleni mérkőzés kulcsa a stabil védekezésben lehet, nem szabad gólt kapnunk és ebből kell felépítenünk olyan támadásokat, amelyekkel megszerezhetjük a három pontot."

Az eddig botrányosan szereplő, mindössze nyolcadik helyezett Puskás Akadémiára a tabella alapján rangadó vár, hiszen a kilencedik pozícióban tanyázó Siófokot látja vendégül. Egyik csapat sincs túl jó passzban, azonban meglepetés lenne, ha a győzelmi kényszerben lévő felcsútiak nem húznák be a találkozót hazai pályán.

Az egyre inkább leeresztő Zalaegerszegre nyugati rangadó vár, a kék-fehérek a Sopron otthonában vendégeskednek, ahol könnyedén megfázhatnak. A formák és a tavalyi eredmények alapján a Szeged 2011 csapatának nem szabadna, hogy gondot okozzon a Budaörs legyőzése még idegenben sem. A Kozármisleny hazai pályán fektetheti könnyedén két vállra az utolsó helyezett Cigándot, míg a Soroksár a Dorogot nyomhatja le a Szamosi Mihály Sporttelepen. A SZEOL és a Csákvár ki-ki meccset vívhat Szegeden, ahol a sérülésekkel tizedelt hazaiak számítanak esélytelenebbnek a rutinosabb vendégekkel szemben.

Az NB II hétvégi fordulójából az M4 Sport a Békéscsaba-Vác mérkőzést közvetíti.

Az NB II 13. fordulójának mérkőzései -    
Mérkőzés 1 X 2
Békéscsaba-Vác 1.65 3.30 4.55
Budaörs-Szeged 2011 2.60 3.05 2.40
Kisvárda-Mosonmagyaróvár 1.50 3.40 5.90
Kozármisleny-Cigánd 1.70 3.25 4.30
Soroksár-Dorog 1.80 3.25 3.75
SZEOL-Csákvár 2.65 3.05 2.35
Balmazújváros-Cegléd 1.50 3.40 5.90
Puskás Akadémia-Siófok 1.60 3.30 4.95
Sopron-Zalaegerszeg 2.30 3.10 2.70
Szolnok-Nyíregyháza 2.95 3.15 2.10
2016-10-16;9117
211147