Premier League

Rangadóra készül a Chelsea és a City

A Chelsea a Leicester, a Manchester City az Everton ellen szenvedhet meg, míg az Arsenal simázhat. PL előzetes.

A Chelsea a regnáló bajnok Leicestert fogadja szombaton.

A Premier League nyolcadik fordulójának nyitómérkőzésén a Chelsea a Leicester gárdáját fogadja a Stamford Bridge-en. A hazaiak augusztus utolsó hétvégéjét követően október első napján tudtak nyerni ismét a bajnokságban, vagyis Anotnio Conte fiainak nem jött jól a kéthetes kényszerpihenő. A Leicesternek viszont igen, hiszen úgy tűnik a csapat nem igazán bírja a kettősterhelést. Noha a Bajnokok Ligájában két játéknapot követően százszázalékosak Claudio Ranieriék, a bajnokságban a megszerezhető 21 pontból mindössze nyolcat gyűjtöttek be. Ennél is aggasztóbb az a tény, hogy a Rókák roppant pocsékul teljesítenek idén házon kívül, mindhárom Premier League meccsüket elbukták, ráadásul az Old Traffordon és az Anfield Roadon is egyaránt 4-1-re kaptak ki. Mivel jövő héten ismét BL-meccse van a vendégeknek, ami kulcsfontosságú, így alighanem egy-két játékosa pihenőt kap Ranierinek. Ennek köszönhetően pedig még inkább a Chelsea felé billen a mérleg nyelve, szerintünk a hazai pályán játszó Kékek nem hibáznak, és behúzzák hétvégi találkozójukat - 1.57 @ Tippmixpro -.

A vártnál kicsit jobban teljesítő West Bromwich a bombaformában lévő Tottenhamet látja vendégül szombat délután. A hazaiak masszív teljesítményt nyújtottak az elmúlt hét fordulóban, aminek köszönhetően Tony Pulis együttese elmondhatja magáról, hogy az utolsó három körben nem talált legyőzőre. Ezzel szemben a londoniak még veretlenek, az utolsó öt tétmeccsüket rendre behúzták, legutóbb az első helyezett Manchester Cityt győzték le könnyedén a White Hart Lane-en, még pedig úgy, hogy a csapat első számú sztárja, Harry Kane sérülés miatt nem játszott. Az angol válogatott támadó most is kimarad, azonban ott lesz a kezdőben Dele Alli és Szon Hung Min, akiknek nagyon megy az utóbbi időkben. Az előjelek és az egymás elleni eredmények - a londoniak általában begyűjtik a három pontot Birminghamben - is azt vetítik előre, hogy a Tottenham legyőzi a West Bromwichot, amely eshetőségre a    1.70-szeres pénzt fizetne.

Egyre mélyebbre süllyed a tabellán a Hull City, amely gárda ezúttal Bournemouthba utazik. A Tigriseknek egyre több a gondjuk, rengeteg a kimaradó játékos, minőségi pótlás nincs, így pedig törvényszerű, hogy nem terem babér számukra, amit jól mutat, hogy a sárga-feketék az utolsó három bajnokijukat rendre elbukták, méghozzá nagyon simán. A déliek pedig éppen mostanság kezdenek megtáltosodni, hiszen a kezdeti bukdácsolást komoly, kézzel fogható eredmények váltották fel, a West Bromwich után például már az Everton is behódolt a Dean Courton. Mivel a piros-feketéknek számottevő kimaradójuk nem lesz, a vendégeknél viszont hat komoly hiányzó is lesz, azon a véleményen vagyunk, hogy a felek csatáját ezúttal a lényegesen jobb passzban lévő, hazai pályán játszó Borunemouth nyeri - 1.80 @ Tippmixpro -.

A City megszenvedhet az Evertonnal.

Nem vár könnyű mérkőzés a Manchester Cityre, hiszen az Égszínkékek az Evertont fogadják az Etihad Stadionban. A kéthetes pihenő nagyon jól jött a manchesterieknek, hiszen hiába kezdték pazarul szezonjukat és nyerték meg valamennyi mérkőzésüket, a Celtic ellen már csak döntetlenre voltak jók, míg a Tottenham otthonában vereséget szenvedtek. Pep Guardiola kedélyét a sikertelenség mellett tovább borzolhatja az a tény is, hogy egyre több kulcsjátékosát kell nélkülöznie, hiszen Vincent Kompany és Kevin de Bruyne után vélhetően Raheem Sterlingre és Sergio Agüeróra sem számíthat a hétvégén. A vendégeknél sem fenékig tejfel az élet, a liverpooliak is megtorpanni látszanak, utolsó három tétmeccsükön nem tudtak nyerni, ráadásul a csapat első számú gólzsákja, Romelu Lukaku nagy valószínűséggel nem lép pályára Manchesterben. Mindezek után nem számíthatunk sok találatra, szerintünk a felek maximum három gólig jutnak - 1.55 @ Tippmixpro -.

Habkönnyű feladat vár az Arsenalra a hétvégén, hiszen az Ágyúsok hazai pályán fogadják a pocsék formában lévő Swansea-t. A walesi csapat borzasztó rossz szériában van, legutóbb az első fordulóban tudott nyerni, azóta hat meccsen mindössze egyetlen (!) pontot szerzett. Ennek meg is lett az eredménye, Francesco Guidolin mestert kirúgták, s helyére pedig Bob Bradleyt nevezték ki. Vélhetően az amerikai származású mester nem debütál jól, hiszen a vendégeknél több fontos játékos is kimarad, ráadásul a hazaiak igen jó passzban vannak. Az Arsenal az álmoskás rajt után szépen magára talált, a piros-fehérek az utolsó nyolc tétmeccsükből hetet (!) behúztak, a bajnokságban feljöttek a harmadik helyre, s két pontra megközelítették az éllovas Cityt. Noha Arséne Wenger együttesének hazai pályán nem igazán megy a walesi alakulat ellen, perpillanat minden amellett szól, hogy az Arsenal magabiztosan, legalább két találattal legyőzi a Swansea-t. Ezen fogadási lehetőségre pedig a     a feltett pénzünk 1.65-szörösét adná vissza.

A Premier League szombati játéknapja egy londoni derbivel, méghozzá a Crystal Palace-West Ham mérkőzéssel zárul. A felek közül egyértelműen a hazaiak vannak jobb formában, hiszen utóbbi négy bajnokijukból hármat is megnyertek, ennek is köszönhetően pedig az előkelő nyolcadik helyen tanyáznak. Ezzel szemben a Kalapácsosok eddig a szezon negatív meglepetését szolgáltatják, hiszen a pazar tavalyi idényt, és a sikeres átigazolási időszakot követően mindenki előrelépést várt Slaven Bilicéktől, azonban a bordó-kékek hét kör után a kiesést jelentő 18. helyen állnak, mindössze négy szerzett ponttal. A vendégeknél továbbra is rengeteg a sérült játékos, ami a hazaiak malmára hajtja a vizet, azonban mikor táltosodjon meg egy csapat, ha nem egy városi rangadón? A legutóbbi két Crystal Palace-West Ham meccs 3-1-es vendégsikert hozott, s ha ezúttal nem is nyernek a Kalapácsosok, a mindkét csapat gólt szerez - 1.60 @ Tippmixpro - fogadási opció ismét kifizetődő lehet, pláne úgy, hogy a felek adok-kapok mérkőzéseket játszottak az elmúlt hetekben.

A Stoke-Sunderland mérkőzéssel egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk, ha kíváncsi vagy, hogy mit várunk a találkozótól, akkor kattints ide!

A Premier League szombati mérkőzéseinek szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Chelsea-Leicester 1.57 4.00 5.20
Bournemouth-Hull 1.80 3.35 4.40
Manchester City-Everton 1.45 4.30 6.30
Arsenal-Swansea 1.25 5.40 10.50
Stoke-Sunderland 2.00 3.30 3.60
West Bromwich-Tottenham 4.75 3.50 1.70
Crystal Palace-West Ham 2.15 3.25 3.25





 

2016-10-15;47
209498