NB I

Borítékolható a Vidi győzelme?

A bombaformában lévő székesfehérvári együttes a kiábrándítóan teljesítő, utolsó pozícióban lévő diósgyőriekhez látogat.

Borítékolható a Vidi győzelme?

Amilyen jól indult a Diósgyőr szezonja, olyan rosszul teljesít manapság a miskolci gárda, így pedig a piros-fehérek egyre nagyobb slamasztikában vannak. Horváth Ferenc együttese legutóbb július végén az Újpestet tudta legyőzni, azóta viszont zsinórban kilencszer nyeretlenül hagyta el a pályát az NB I-ben. Mindezeknek köszönhetően a piros-fehérek egészen a tabella utolsó helyéig csúsztak vissza, s 11 fordulót követően már három pont a lemaradásuk a bennmaradást jelentő, tizedik pozícióban lévő Pakshoz képest.

Három hete volt felkészülnie a miskolci gárdának arra, hogy ismét legyőzze a Vidit, azonban könnyen lehet, hogy ez most nem jön össze. Egyrészt a hazaiaknál nincs mindenki százszázalékos állapotban, másrészt a bajnoki szünetben a szlovák élvonal nyolcadik helyezettje is könnyedén nyert a sereghajtó otthonában, vagyis nem túl rózsás előjelekkel várja a DVTK a szombati találkozót.

Kattints a képre a játékért!

A hazaiakkal ellentétben a vendégeknél minden rózsaszín, hiszen a kezdeti gyengélkedést követően a Vidi sorra nyeri mérkőzéseit, a legutóbbi hét tétmeccséből hatot is behúztak a székesfehérváriak. Talán ennyi kellett, hogy a gárda felvegye Henning Berg ritmusát, illetve az új szerzemények beépüljenek a csapatba. 

„Úgy gondolom, hogy a DVTK jelenlegi helyezése és szereplése nem tükrözi a csapat tényleges erősségét. Nagyon nehéz meccs vár ránk szombaton, hiszen a piros-fehéreknek élet-halál küzdelem lesz, és nekünk is szükségünk van minden egyes pontra, ha el akarjuk érni a céljainkat. Fontos, hogy csak magunkkal foglalkozzunk, dominálnunk kell, és rájuk erőltetni az akaratunkat, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A Diósgyőr mindig nehéz és szívós ellenfél, idegenben pedig még nehezebb ellenük. A bajnokságban jó sorozaton vagyunk túl, amit természetesen jó lenne folytatni. A válogatott szünet alatt is keményen dolgoztunk az edzéseken, próbáltunk új elemeket begyakorolni, és úgy gondolom, hogy fizikálisan is jó állapotban vagyunk. Természetesen szeretnénk minden meccsen jól és látványosan játszani, gólzáporos győzelmet aratni, ez persze nem mindig sikerül, amiből azonban nem engedhetünk az az, hogy eredményesek legyünk, úgyhogy Diósgyőrből is el akarjuk hozni a három pontot.” - mondta Varga József, a vendégek középpályása a vidi.hu-nak.

A felek legutóbbi hét egymás elleni mérkőzése 2-1-re végződött, amiből az első ötöt a Vidi, az utolsó kettőt a Diósgyőr nyerte meg. A piros-fehérek sikere ezúttal kisebb csoda lenne, szerintünk nem is jön össze, sőt úgy véljük, hogy a székesfehérváriak visszavágnak a júliusi vereségért, s megnyerik hétvégi mérkőzésüket.

Diósgyőr-Videoton
hatharom.com-tipp: Videoton
TippmixPro@1.80

[2295470] 2016-10-15 18:00:00 Diósgyőr - Videotonx;