Darts

Bemutatkoznak a nagyok

Szombaton már színpadra lépnek a kiemelt játékosok is a German Darts Championshipen. Vagyis láthatjuk többek között a világelső Michael van Gerwent és a vb-döntős Peter Wrightot.

Pénteken lezajlottak az első körös találkozók Hildesheimben, a 16 továbbjutó szombaton a 16 kiemelt játékossal méri össze tudását. Minden találkozón az előrébb rangsorolt dartsost tartják a favoritnak, de komoly meglepetés lenne, ha sehol sem borulna a papírforma. Egy-két nagy névre, azért kemény ellenfél vár, viszont a legnagyobb sztárok könnyedén vehetik ezt az akadályt. A 2014-ben világbajnoki finálét játszó Peter Wright például azzal az Eddie Dootsonnal találkozik, akitől már az is óriási szó, hogy idáig eljutott. Igaz, nem kellett tőle ehhez nagy teljesítmény, a leggyengébb körátlaggal, 77.73-mal győzött pénteken. Sokat kellene javulnia már csak ahhoz is, hogy egyáltalán szorossá tegye a meccset. Könnyű menet vár az ötödik kiemelt Kim Huybrechts-re is, aki a debütáló Ted Evetts-el meccsel.  Az angol élt a lehetőséggel, hogy nem egy ászt kapott az első körben, viszont Huybrechts már más dimenzió, mint Chris Dobey volt. A harmadik kiemelt Dave Chisnallnak sem kellene, hogy gondot jelentsen a továbbjutás. Ő is egy viszonylag kis névvel, Peter Hudsonnal találkozik. A négy hazai játékosból egyedül Robert Allenstein élte túl az első fordulót, de valószínűleg a 32 között számára is véget ér a küzdelem. Joe Cullen személyében ugyan nem a legnagyobb sztárok közül kapott ellenfelet magának, de az angol is kategóriákkal jobb dartsos nála. 

European Tour, German Darts Championship - Kombi
A     szorzói alapján
Hatharom-tipp: Wright + Huybrechts + Chisnall + Cullen
TippmixPro @ 1.60

A világelső Michael van Gerwen a BDO vb-elődöntős Robbie Greent kapta. A bombaformában lévő hollandnak elvileg simán kellene továbbjutnia, de az angol sok nagy csatát látott versenyző, és pénteken is 100 körüli átlagot hozott, szóval jobb vigyázni ezzel a meccsel. A sógorok klasszisa, Mensur Suljovic a Végső Jánost búcsúztató Darren Johnsonnal méri össze a tudását. Papíron ez is elég egyértelmű, de ha a rutinos angol úgy dobálja a kiszállókat, mint a magyar fiú ellen, akkor még izgalmas meccs is kerekedhet ebből. A kiemeltek közül az egyik legnehezebb dolga Michael Smith-nek lesz, aki az egykori top 10-es Mark Websterrel találkozik. A walesi klasszis nagyon meggyőzően játszott tegnap, szóval nem lennénk meglepve, ha a borzasztó hullámzóan teljesítő angolt is kiütné. Szintén jó meccsnek ígérkezik Jelle Klaasen és az osztrák Rowby-John Rodriguez ütközete. A sógorok tehetsége számtalanszor megmutatta már, hogy nagyon komoly játékra képes, úgy tűnik most ismét sül a keze, meglepő ez a magas odds rá.

Pénteki esti program, második forduló:
Kezdés Mérkőzés Oddsok (TippmixPro)
19:00 Dave Chisnall-Peter Hudson 1.12 4.70
19:30 Michael Smith-Mark Webster 1.50 2.30
20:00 Joe Cullen-Robert Allenstein 1.14 4.25
20:30 Mensur Suljovic-Darren Johnson 1.18 3.75
21:00 Jelle Klaasen-Rowby-John Rodriguez 1.30 2.90
21:30 Peter Wright-Eddie Dootson 1.09 5.00
22:00 Michael van Gerwen-Robbie Green 1.06 6.00
22:30 Kim Huybrechts-Ted Evetts 1.15 4.10