Kézilabda

A Veszprém és a Győr is rangadót játszik a BL-ben

Szombaton mindkét bajnokcsapatunk megmérettetik a Bajnokok Ligájában: az ETO a dán Midtyllandot, a Veszprém a német Kielt fogadja.

Fotó: gyorietokc.hu

Győr - Midtylland

A tavalyi csoportkörhöz hasonlóan idén egy négyesbe szerepel a Midtylland és a Győr. Bár papírforma szerint nem lehet kérdéses a mérkőzés kimenetele, nem árt óvatosnak lennie a magyar bajnoknak, hiszen tavaly kétszer is beletört a bicskája a skandináv alakulatba. 

"A Midtjylland egy klasszikus BL résztvevő ellenfél, a játékosaik java válogatott, tapasztaltak, rutinosak. Régóta együtt van már a keret magja, kevés változás volt náluk idén is, nem kellett erőiket új játékosok beépítésére koncentrálni. Nagyon gyorsak ellenfélről van szó, akik sok lerohanást alkalmaznak, ráadásul ezt mindig magas szinten játsszák, ez az egyik nagy erősségük. Akkor lennék elégedett, ha győznénk, hiszen még nem vagyunk a legjobb formánkban, éppen ezért nekünk most a 2 pont megszerzése a lényeg" - fogalmazta meg elvárásait Ambros Martín vezetőedző a győriek hivatalos honlapjának.

1X2
Győr Döntetlen Midtylland
TippmixPro@1.07 TippmixPro@14.00 TippmixPro@8.25

A bukmékerek ennek ellenére nem óvatoskodnak, az ETO győzelme 100 forintra mindössze hetet fizet, ami valljuk be, nem tartogat túl sok értéket, még akkor sem, ha hazai pályán alighanem behúzza a meccset a Győr. 

H2H
22.11.15 CL Midtjylland  Győri ETO  22 : 22
25.10.15 CL Győri ETO  Midtjylland  21 : 26

A szezon során az ETO valamennyi tétmeccsét magabiztosan megnyerte, ám az NB I-es csapatokat nem lehet egy lapon említeni a dán bajnokkal. A Fradi elleni meccs volt talán az egyetlen igazi erőpróba a magyar bajnoknak, a fővárosiakat 9 góllal győzték le a kisalföldiek. A Midtylland a Viborg elleni idegenbeli rangadót elveszítette, de azt leszámítva a többi meccsét simán hozta. 

A várakozások erre a szezonra is igen magasak a győri szurkolók részéről, de a szakírók véleménye szerint is a BL első számú esélyese a magyar bajnok. Ennek megfelelően kell teljesítenie Görbiczéknek is, akik győzelemmel rajtolhatnak szombaton.

Veszprém - Kiel

Nem ennyire egyértelmű a szombaton pályára lépő másik magyar sztárcsapat helyzete. A MVM Veszprém egy régi ismerősét, a német THW Kielt fogadja a csoportkör 4. fordulójában, a plocki döntetlen (28-28) után pedig igen nagy szüksége volna a két pontra. A két klub nagy riválisa egymásnak, az elmúlt 3 évben nyolc (!) alkalommal is találkozott egymással a két csapat, így valódi presztízsrangadóvá vált ez a párosítás. "Nagyon nehéz lesz a szombati Kiel elleni mérkőzés, de bízom a csapatban. Van mit javítani a korábbi mérkőzésekhez képest, különösen védekezésben. Meglátjuk, hogy Nagy Lászlóval, vagy nélküle áll-e fel az együttes, de megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból. Ha esetleg nem számíthatunk rá, akkor Ancsin, Kopljar és Gulyás is a rendelkezésünkre áll és helyettesítheti őt. Bíznunk kell magunkban és egymásban, de szükségünk lesz a Veszprém-drukkerekre is, akik a legjobbak a világon." - nyilatkozta Javi Sabaté, a Veszprém vezetőedzője. 

Update: Nagy László végül nem került be a mérkőzés keretébe. 

H2H
28.05.16 CL Kiel Telekom Veszprém 28 : 31
06.12.15 CL Kiel Telekom Veszprém 25 : 24
17.10.15 CL Telekom Veszprém Kiel 29 : 27
30.05.15 CL Kiel Telekom Veszprém 27 : 31

Amíg a bakonyiaknál akadnak sérült emberek (Sliskovic, Lékai, Kopljar) , a Kiel ezúttal teljes armadájával jöhet Veszprémbe. A Zebrákat a tavalyi évben páratlan sérüléshullám sújtotta, ennek megfelelően sokan le is írták őket, végül mégis eljutottak a négyes döntőbe, ahol az elődöntőben csak hosszabbításban kaptak ki a Veszprémtől. Ez is mutatja, mennyire komoly ellenfél van szó. "Az elmúlt években is nagy meccseket játszottunk a Kiellel, de idén talán még nehezebb lesz, mint tavaly volt, hiszen akkor sok sérültjük volt, míg most teljes a keretük, tizenhat játékossal dolgozhatnak. Megerősítették a csapatukat a nyár folyamán, szóval nagyon óvatosnak kell lennünk. Több fontos játékosunk is sérüléssel küszködik, nem vagyunk tehát 100%-os állapotban" - fogalmazott Mirko Alilovic.

A Kiel ugyanúgy négy ponttal áll a csoportban, mint a Veszprém, ugyan Barcelonában egy góllal kikapott, ám odahaza le tudta győzni a PSG-t, míg hétvégén Dániában verte a Silkeborgot. Komoly ütközetre lehet számítani, ahol bármi megtörténhet, még akár az is, hogy a Veszprém nem tudja megnyerni a mérkőzést. Az idei formák alapján talán túlzás az 1.40-es hazai odds, mert bár hazai közönség előtt a veszprémiek valóban brutál erősek, a sérülések miatt egyáltalán nem biztos, hogy most ekkora favorit.

1X2    
Veszprém Döntetlen Kiel
TippmixPro@1.40 TippmixPro@8.50 TippmixPro@3.25