Sanghaj Masters

A Djokovicsot verő spanyol Murrayt is megvicceli?

Vasárnap, a Sanghaj Masters-fináléjában a spanyol Roberto Bautista-Agut és a brit Andy Murray méri össze a tudását.

Komoly meglepetéseket hozott a kínai 1000-es verseny idei kiírása, de úgy tűnt, hogy a végén csak a 2016-os év két legjobb játékosa, Novak djokovics és Andy Murray vívja a finálét. Volt azonban egy személy, név szerint Roberto Bautista-Agut, aki ezt nem így gondolta. A spanyol iszonyat érett játékkal, óriási meglepetésre kiütötte a mélyen tudása alatt teljesítő címvédő és világelső szerb klasszist. Ez szólt a legnagyobbat a tornán, hiszen ilyen magasságban nem megszokott, hogy Djokovics kikapjon egy outsider ellen. RBA ráadásul nem is egy skalp-vadász, ugyanis a belgrádi sztár elleni meccsnek úgy vágott neki, hogy a nagy ötös ellen 0-14 a mutatója. Sikerült ezen túllépnie, a jutalma pedig, hogy pályafutása során először Masters-döntőt játszhat. Ő lehetne egyébként Sanghaj első spanyol győztese.

Ki nyeri a döntőt?
Roberto Bautista-Agut Andy Murray
TippmixPro @ 5.25 TippmixPro @ 1.09

Ehhez a világelsőségre törő Murrayt kellene felülmúlnia, ami nem ígérkezik egyszerű feladatnak. A brit szettveszteség nélkül nyerte meg a pekingi tornát, és egyelőre ezen a héten sem tudtak ellene még csak játszmát sem fogni. RBA sem az a klasszikus nagy ütő, akitől a wimbledoni címvédőnek annyira tartania kellene. Ez a Murray nem valószínű, hogy megteszi azt a szívességet, mint Djokovics, aki rengeteg könnyű labdát rontott el és fejben abszolút nem tudott a játékra fókuszálni. A skót borzasztó összeszedett és nagyon tudja, hogy mit kell játszani az ilyen stílusú ellenfelek ellen, hiszen három hasonlót ütött ki az elmúlt három körben.

De annyi meglepetés volt már a tornán, hogy nem merjük leírni a spanyolt. Persze nagy kérdés lesz nála, hogy mennyire fog idegesen játszani, illetve mennyire tud felpörögni élete legnagyobb győzelme után. Murray kegyetlenül megbüntet mindent, szóval ebből csak akkor kerekedhet jó döntő, ha Bautista-Agut a legjobbját hozza. Nem vagyunk benne biztosak, hogy ez sikerülni fog neki, szóval a címben feltett kérdésre a válaszunk, nem.

A két játékos egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 München Salak Murray 6:4, 6:4
2014 Wimbledon Murray 6:2, 6:3, 6:2