Magyar foci

Van olyan jó az NB I, mint a Bundesliga 2 - véli a Fradi légiósa

A magyar játékosok technikásabbak, de taktikailag el vannak maradva - mondja Florian Trinks.

Tippelj az NB I mérkőzéseire is Magyarország egyetlen fogadási bajnokságában, a Tippkirályban!
A nevezés és a részvétel ingyenes, a díjazás azonban kiemelkedő: 250 ezer forint értékű tárgynyeremény!

Mindig sokat vitáznak a magyar futballfanatikusok azon, hogy vajon hol is helyezkedik el az OTP Bank Liga európai viszonylatban. Azt lehetetlen elvitatni, hogy a régió egyik leggyengébb bajnoksága a miénk, ám az már kérdéses, hogy felveszi-e a versenyt egy Ligue 2-vel, Bundesliga 2-vel vagy Serie B-vel. Florian Trinks, a Ferencváros német középpályása nyilatkozott ezzel kapcsolatban a goal.com-nak.

"A legerősebb két-három magyar klub a feljutásért küzdene a Bundesliga 2-ben. Az itteni játékosok technikásabbak, viszont a Németországban játszók taktikailag képzettebbek"

- erősítette meg az általános vélekedést a 24 éves játékos, mely szerint az átlag magyar futballista valóban technikás.

Trinks a saját klubjával kapcsolatban elmondta, örülne, ha több szurkoló kísérné el őket idegenbe: "Nem maradt túl sok a futballt övező őrületből a magyar labdarúgó-válogatott nagyszerű Európa-bajnoki szereplése ellenére sem, ami elkeserít. A Fradi meccsein jó a hangulat, általában kint van hét-nyolc ezer szurkoló, nagyszerű közönségünk van. Idegenben ugyanakkor van, hogy 2000 szurkoló előtt játszunk, ami nem nagy szám, valljuk be. Egyértelmű, hogy a nézőszámokra hatással volt például a Bajnokok Ligájából való kiesése a Fradinak, ez a tény mindenkit csalódással töltött el."

"Néhány összecsapás nem úgy alakult, ahogyan elterveztük, nehezebb dolgunk van, mint az előző kiírásban volt. A válogatott szünetben viszont keményen dolgoztunk, jobbak is lettünk. Igyekszünk javítani, mert nem a harmadik helyen szeretnénk befejezni a szezont" - nyugtatta meg a fanatikusokat a német játékos.

A Ferencváros hárompontos lemaradásból kezdi meg az NB I második körét. Első ellenfelük a Haladás lesz, amely Sopronban látja vendégül a fővárosi zöld-fehéreket. A Tippmixpro Thomas Doll fiaira 1.95-ös szorzót kínál.

[2295468] 2016-10-15 18:00:00 Haladás - Ferencvárosx;
2016-10-15;212
209575