E-sport

Izgalmas negyeddöntők várnak ránk - szakértői tippek

  • Thanatos

Négy napon keresztül zajlanak majd a 2016-os World Championship negyeddöntői, szakértőnk pedig nem rejtette véka alá véleményét a párosítások kapcsán.

A League of Legends idei legrangosabb és legnagyobb népszerűségnek örvendő bajnoksága, a 2016 World Championship elérkezett a rájátszás szakaszába. A legjobb 8 csapat csütörtöktől vasárnapig küzd majd egymással minden nap éjféltől. Hibázásra nincs lehetőség, a három győzelemig tartó ütközetek nyertesei továbbjutnak, a vesztesek kiesnek. Na de milyen lehetőségekre érdemes odafigyelni, ha fogadni szeretnénk a negyeddöntőkre? Két részes cikksorozatunkban ezekre keressük a választ. Lássuk is a párosításokat!

A negyeddöntők oddsai
Samsung Galaxy: 1.12 Cloud9: 5.50
SK Telecom T1: 1.16 Royal Never Giveup: 4.50
ROX Tigers: 1.16 Edward Gaming: 4.50
H2K: 1.33 Albus NoX Luna: 3.25

SK Telecom T1 (Dél-Korea) vs. Royal Never Give Up (Kína) – Szombat 00:00

A csoportmérkőzések alapján az SKT egyértelműen dominálja még most is az Idézők Szurdokát. Egyetlen vereséget szedtek össze az első héten, míg a visszavágók során mindenkit elvertek. Nagyon letisztult és összeszedett a játékuk, pont emiatt ők a favoritok ezen összecsapás esetében (is). Az egyetlen gyenge pontjuk az lehet, hogy hasonló stratégiára építették csapatkompozíciójukat az elmúlt mérkőzéseken. Egy Best of Five esetében, ahol három győzelemig tart az ütközet, viszont vakon tapogatózunk esetükben is. Az RNG méltó ellenfelük lehet, ugyanis a játék elején kellően agresszívak, ám ha kiesnek a ritmusból, könnyedén olyan előnyben részesíthetik az ellenfelet, amely kitart a meccs végéig. A statisztikák ugyan nem a kínai társaságnak dolgoznak, ám van bennük potenciál, így a végkimenetel okozhat meglepetést. A papírforma ettől függetlenül akkor is az SKT-nek dolgozik, ami a szorzókban is meglátszik. Kockáztatni nem nagyon érdemes ennél az ütközetnél, ám elég nagy eséllyel hoz majd egy meccset az RNG.

Thanatos-tipp: SKT T1 3 – 1 RNG

ROX Tigers (Dél-Korea) vs. Edward Gaming (Kína) – Vasárnap 00:00

Ennél az ütközetnél már sokkal több lehetőség van a meglepetésre. Az EDG a játék korai részében sokkal jobban tudott dominálni a csoportkörök alatt, míg a ROX kiegyensúlyozott játékával végül mindig győzedelmeskedni tudott. A foga fehérjét viszont még nem mutatta meg egyik társaság sem, tehát szó szerint bármi előfordulhat.

Itt érdemes lehet valamit kockáztatni, mert a szorzókhoz képest elég nagy esély van a lehetséges öt mérkőzés kihasználására, de még az EDG győzelemre is.

Sajnos a lehetőség még ott van arra is, hogy az EDG rossz lábbal kell fel és a tavalyi VB döntős csapat könnyedén jut tovább. Ez tényleg kétesélyes ütközet, tehát a kötésekben való szerepeltetése egyértelműen nagy kockázattal jár. Az idei Worlds alkalmával viszont a papírforma már számtalan alkalommal borult, így benne van a pakliban, hogy most nekünk kedvezzen a szerencse!

Thanatos-tipp: ROX 2- 3 EDG

További E-sport híreket itt olvashatsz szakértőinktől!

Samsung Galaxy (Dél-Korea) – Cloud9 (Észak-Amerika) – Péntek 00:00

Ismét egy olyan ütközet, ahol a dél-koreai társaság sokkal esélyesebbként van kihozva. A BO5 széria esetében viszont egyértelműen kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani a C9 is, hiába csak egy hajszálon múlt, hogy kijutnak-e csoportjukból. Mind a két csapat piszok erős korai játékot képvisel, az észak-amerikai gárda pedig 15 perccel hosszabb ÁTLAG mérkőzésidővel rendelkezik, tehát nagyobb gyakorlattal rendelkezik az elhúzódó mérkőzések esetében. A fogadóirodák nagyon egyszerűnek állítják be ezt az összecsapást, pedig a Cloud9 könnyedén okozhat meglepetést. A múlt héten leszerepeltek, most van esélyük bizonyítani. Hatalmas csoda lenne egy 3:0 bármelyik oldalnak is, viszont aki elkapja a jó ritmust, több esélyt nem ad majd ellenfelének. A fogadások szerelmeseinek ajánlom ezt a mérkőzést, még akár kötésbe is, hiszen nagyon értékelik a C9 esetleges szárnyalását az egyes irodák. A saját tipp egyértelműen szubjektív vélemény, az inkább biztosabb és objektívabb ennek pont a fordítottja lenne.

Thanatos-tipp: SSG 1 – 3 C9

H2K (Európa) vs. Albus Nox Luna (Oroszország) – Hétfő 00:00

Egy újabb gyöngyszem érkezik, ahol a papírforma egyértelműen az H2K-nek kedvez, ám az ANX a csoportkörök alatt MINDEN előrejelzést felborított azzal, hogy most bent van a rájátszásban. Az orosz csapat nagyon tehetséges és bennük van a lehetőség, ám alapjáraton az európai társaság erősebb kell, hogy legyen. És itt jön a bökkenő: az H2K az első héten felejthető teljesítményt nyújtott, míg a másodikon teljesen megtáltosodott. Mindenkit elvert, nem is kicsit, amivel nem csak ellenfeleit, de a közönséget is meglepték. Nagy kérdés, hogy kitart-e ez a lendület erre a hétre? Aki szeret kockáztatni, az ANX győzelmére vagy további menetelésére fogadhat, ám javasolt előtte vagy másfél tonna patkóval felszerelkezni, a malacokat pedig a monitor alá terelni…

Thanatos-tipp: H2K 3 – 1 ANX

A cikk második részében a globálisabb fogadásokat rágjuk végig és a kedvező lehetőségeket a legjobb 8 csapat esetében.