E-sport

Bátor tippekkel foszthatjuk ki a bukikat!

  • Thanatos

A League of Legends idei legrangosabb és legnagyobb népszerűségnek örvendő bajnoksága, a 2016 World Championship elérkezett a rájátszás szakaszába. A legjobb 8 csapat csütörtöktől vasárnapig küzd majd egymással minden nap éjféltől. Hibázásra nincs lehetőség, a három győzelemig tartó ütközetek nyertesei tovább jutnak, a vesztesek kiesnek. Na de milyen lehetőségekre érdemes odafigyelni, ha fogadni szeretnénk a negyeddöntőkre? Két részes cikksorozatunkban ezekre keressük a választ.

Az előző részben egyesével átvettük a negyeddöntők mérkőzéseit és a lehetséges győzteseket, most kiemelünk pár mutatót és apróságot, amelyre érdemes lehet fogadni, vagy amit tanácsos messziről elkerülni. Rögtön az elején viszont le kell szögezni, hogy minden statisztikai mutató azt javasolja, hogy az SKT T1 ellen fogadni a mérkőzések alatt történtek esetében óriási nagy balgaság és irtózatosan kockázatos. Nem is fogunk ezért ezekkel a lehetőségekkel foglalkozni, kizárólag a legbátrabbaknak ajánljuk az ilyesmit.

Végső győztes – Izgalmas

Jelen pillanatban mindegyik esélyes csapat egészen magas szorzóval rendelkezik, ám egyértelműen az SKT és ROX hozza a legkevesebbet. Az SSG már valamivel jobban fizet, ám az igazán nagy hozamot a maradék 5 társaság hozhatja el. A teljesen esélytelen kategóriát leválasztva tényleges meglepetés győztesként esélye van az EDG, az H2K és a C9 csapatának. Tehát van három meglepetés, és ugyanennyi eléggé esélyes társaság, úgyhogy mindenki szabadon válogathat a neki megfelelő fogadási stílus szerint. A szorzók előreláthatólag nagyot csökkennek majd az elődöntőre, így érdemes még most valahol letennünk a voksunkat!

Melyik csapat nyeri a World Champset?
ROX Tigers 2.50
SK Telecom T1 2.50
Samsung Galaxy 4.50
Edward Gaming 21.00
Royal Never Giveup 21.00
H2K 41.00
Cloud9 51.00
Elbus NoX Luna 81.00

Első gyilkosság megszerzése – Izgalmas

Ez egy különleges mutató, hiszen független a csapat erősségétől. Ez nem feltétlen igaz, ám a gyengébbnek titulált, vagy végül vereséget szenvedő csapatok számtalan esetben hozzák el az első gyilkosságot. Ennek függvényében bőven megéri az esélytelenebbként induló csapatnál ezt megtenni, főleg, ha amúgy is a játék stílusuk ennek kedvez. A negyeddöntők esetében ilyen csapatok: Albus Nox Luna, Edward Gaming (Kiemelten ajánlott!), Royal Never Give Up. Igen, az SKT ellenfele is bekerült ide (RNG), mert magasabb százalékban szerzik meg ezt (67% az 50%-hoz képest) és igenis esélyes az előfordulása.

Győztes régiója – Izgalmas

A képlet végtelenül egyszerű: nyolc csapatból három dél-koreai, emiatt minden más régió irtózatos szorzókkal rendelkezik. Tényleg magas az esélye a koreai győzelemnek, ám Kína 2 csapattal is képviselteti magát, ráadásul a BO5 formátum bármelyik társaságnak kedvezhet. Kétségtelen, hogy kell bátorság a nem koreai régiók megtételéhez, ám a magas szorzók miatt érdemes lehet elgondolkodni a dolgon

A győztes régiója
Dél-Korea 1.10
Kína 9.00
Európa 41.00
Észak-Amerika 51.00
A világ többi része 81.00

Összesített Mapok alatt/felett – Kamikaze

A BO5 széria azt jelenti, hogy három győztes mérkőzésig megy az ütközet, tehát három, négy vagy öt Map van. A 3 – 0 eredménynek nagyon alacsony az esélye, ahogyan a 3 – 2 is legtöbbször nem fordul elő. Ám az egész szituációban nagyon könnyű egy-egy meccset véletlen odaadni, vagy apróságokon is elcsúszhat mind a három mérkőzés, ergo az eredmény nem minden esetben tükrözi a két csapat közötti tényleges erőviszonyt. A legtöbb fogadóiroda pedig alig fizet valamit ezekért, tehát javasolt az elkerülése ennek a mutatónak, mert színtiszta hazárdjáték az egész!

Első tornyot elpusztító csapat – Izgalmas

Hasonló a helyzet, mint az első gyilkosságok esetében. A játék első szakaszában egy sikeres rajtaütés könnyedén eredményezhet toronydöntést, ám a mérkőzés még közel s távol nem ér véget ekkor. Az irodák ettől függetlenül hajlamosak a gyengébbnek titulált csapatot alulértékelni, ezzel pedig könnyen lehet gyarapítani számlánkat. Ám ne feledjük, hogy a negyeddöntők alatt mindegyik esélyes csapat nagyobb első toronydöntési százalékkal rendelkezik, tehát csak óvatosan!

Első inhibitort elpusztító csapat – Kamikaze

Az inhibitor döntése már veszélyesebb vizekre való evezést jelent. Legtöbbször a győztes csapat rendelkezik akkora előnnyel, hogy ő pusztíthatja el ezt a célpontot elsőként. Kivételes az az eset, amikor egy gyengébb társaság eljut idáig, ráadásul előbb, mint az ellenfele. Ám az egész pikantériáját az adja, hogy az erőviszonyokhoz ennek nem mindig van köze: amennyiben az egyik csapat a játékot jól kezdi és előnyét megtartja, akkor neki lesz esélye elsőként inhibitort dönteni. Magasabb szorzóval rendelkezik, mint az első torony, ám a kockázat is magasabb. Mivel kiszámíthatatlan, hogy az adott mérkőzésen éppen kinél lesz az előny, ráadásul hátrányból is el lehet ezt hozni egy jó csapatküzdelem után, ezért a kockázata még mindig túlságosan magas a szorzóhoz képest.

Összes elpusztított torony / Baron / sárkány – Kamikaze

Ezeket a fogadásokat a lehető legmesszebbről kerüljük el. Tipikusan egy olyan mutató, amely teljesen kiszámíthatatlan. Egy erős csapat sem biztos, hogy annyi célpontot el fog hozni, 50 perces ütközet is volt már 10 gyilkossággal és még sorolhatnám. Mérhetetlenül keveset fizet ahhoz képest, hogy tényleg nem tudunk semmit bejósolni ebből az eseményből. Mindig kétesélyes, emiatt nagyon ritkán van arra esély, hogy ezzel igazán sokat szakítsunk. Az élő fogadások alatt még csak-csak, de az objektivitás nevében javasolt mindenki számára a többi mutató közül válogatnia.

Nagy vonalakban ezeket a mutatókat tartottuk fontosnak, továbbá talán kiindulási pontot is sikerült adni a mérkőzések győzteseire való fogadás esetére. Ez a vb a meglepetések székhelye, kíváncsian várjuk a további eseményeket. Aki nem tudná, a közvetítések követhetőek magyar (https://www.twitch.tv/magyarloltv) illetve angol nyelven is (www.lolesports.com) az interneten.

Jövő héten pedig visszatérünk az elődöntőkre vonatkozó tippekkel és tanácsokkal, addig is sok sikert mindenkinek!