Női kézilabda

A Győr a BL favoritja, de nem egyedül

Pénteken a hölgyek mezőnyében is elrajtol a Bajnokok Ligája, az európai szövetségi hivatalos honlapja által felállított erőrangsor élén a Győr és az orosz Rosztov Don áll.

Fotó: gyorietokc.hu

Péntek este a Vardar Szkopje - Ferencváros találkozóval elrajtol a női Bajnokok Ligája főtáblája is, ennek apropójából pedig a torna hivatalos honlapja idén is elkészítette szubjektív erőrangsorát. Az európai szövetség hat szakírójának szavazatai alapján összeállított TOP10-es listán mind a két magyar együttes megtalálható, a FinalFourba igyekvő Ferencváros a 6., a végső győzelemre törő Győr pedig az első helyet kapta meg. A magyar bajnok pozíciója nem meglepetés, már a tavalyi évad előtt is az ETO-t látták a legjobbnak a szakértők, az viszont az, hogy ezúttal holtverseny alakult ki az élen, hiszen az orosz Rosztov Don neve mellé is az egyes szám került.

Az EHF szakírónak rangsora
1. Győri ETO
1. Rosztov Don (orosz)
3. Vardar Szkopje (macedón)
4. CSM Bukarest (román)
5. Budocsnoszt (montenegrói)
6. FTC
7. Larvik (norvég)
8. Esbjerg (dán)
9.Midtylland (dán)
10. Metz (franica)

A győriek kapcsán kiemelik, hogy jelenleg talán a világ legjobb játékosának tartott norvég Nora Mörk leigazolásával a magyar bajnok az utolsó hiányzó puzzle-darabot is a helyére teheti, hiszen a jobb átlövő pozícióban rendre akadtak hiányosságai az utóbbi években. Bár a Győr a nyáron megvált Linn Sullandtól, Ida Alstadtól, Szimonetta Planétától és Kovacsics Anikótól is, ez aligha befolyásolja majd a célokat, hiszen minden posztra komoly a versengés a csapaton belül, ha pedig Tomori Zsuzsanna is felépül sérüléséből, csapat legyen a talpán, amely megállítja a magyar bajnokot.

A győriekkel azonos erősségűre saccolt Rosztov Don a tavalyi évben nagy meglepetésre elbukott a negyeddöntőben, pedig már sokan akkor is a döntőbe várták. Miközben olyan sztárokat sikerült a nyáron igazolniuk az oroszoknak, mint Siraba Dembele, Cabral Barbosa vagy az olimpiai MVP Anna Vyakhireva, az alapemberek közül is szinte kivétel nélkül sikerült megtartani mindenkit, így a klub célja minimum a négyes döntő elérése.

A két fő esélyesnek tartott Rosztov és a Győr már a csoportkörben összemérheti erejét, hiszen a C jelű négyesben a címvédő CSM Bukaresttel és a dán Midtyllanddal együtt szerepelnek majd.

Miután átlapoztuk az EHF ranglistáját, gyorsan vettünk egy pillantást a bukmékerek esélylatolgatásaira is és bizony nagy meglepetésünkre köszönőviszonyban sincs egymással a két lista. Az egyik kézilabdával kiemelten foglalkozó angol bukinál a végső siker első számú várományosa a montenegrói Buducsnoszt Podgorica, amelyet a szakírók csak az 5. helyre tettek. Utána következik a Győr és a macedón Vardar Szkopje. Az orosz Rosztov az oddsok alapján csak a 4., míg a címvédő román bajnok az 5. A Fradi esetében is lényeges az eltérés, hiszen amíg a szakírók a hatodik helyre tették Elek Gábor csapatát, addig a bukiknál csak a 9., végső győzelme pedig 67-szeres pénzt fizetne.

Az egyik külföldi fogadóiroda oddsai a végső győztesre
Buducsnoszt 3.00
Győri ETO 3.25
Vardar 4.50
Rosztov 5.00
CSM Bukarest 10.00
Midtylland 51.00
Ejsberg 51.00
Larvik 51.00
FTC 67.00