Tipp

Nem merünk a statisztikával szembe menni

A Sanghaj Masters keddi játéknapján az Alexander Zverev-Marin Cilic összecsapásból húznánk profitot.

Alexander Zverev-Marin Cilic
Hatharom-tipp: 22.5 játék felett
TippmixPro @ 1.70
Eddig éri meg: 1.65
Tipperősség: 4/10

Kedden a sanghaji program Alexander Zverev és Marin Cilic találkozójával zárul, ami igazi csemegének ígérkezik, hiszen két top 25-ös játékos méri össze tudását. Előbbi komoly önbizalommal vágott neki az ázsiai túrának, miután szeptember végén Szentpéterváron élete első ATP-tornagyőzelmét könyvelhette el. Ráadásul olyan neveket győzött le, mint a friss US Open-bajnok Stan Wawrinka és a szintén top 10-es Tomás Berdych. Nem lehet tehát azt mondani, hogy könnyen jutott hozzá ehhez a trófeához. Múlt héten Pekingben is jó formát mutatott, illetve most itt Sangahjban is magabiztos rajtot vett, pedig John Isner személyében egy kemény ellenfelet kapott, még úgyis, hogy az amerikai nincs jó formában. 

Cilicnek sincs rossz ősz eddig a háta mögött, hiszen két fontos győzelmet aratott a Davis Kupában, amivel Horvátország bejutott a döntőbe. Múlt héten Tokióban melegített, ahol egy elődöntőt ütögetett össze. Olyan nagyon jól nem játszott, de még így is a legjobb négy közé jutott.

Jól ismerik egymást, az elmúlt bő egy évben kétszer is meccseltek. Washigntonban Cilic, idén Montpellier-ben pedig Zverev győzött. A közös a két meccsben az, hogy mindkettő szoros szettekben dőlt el. Nem csak ez szól az over mellett, hanem az is, hogy a horvát az elmúlt 12 hónapban 12-szer találkozott top 20-as ellenféllel két nyert szettre tartó meccsen, és ebből csupán három ért véget 22.5 játék alatt. Igaz, hogy a német csak a 21. a világranglistán, de játszik úgy, mint egy top 20-as, szóval nyugodtan alapozhatunk erre a statisztikára. 

Hasonló stílusban játszanak, mindketten remek adogatással bírnak, szóval megint nem várható, hogy bármelyikük is könnyedén elintézze a másikat. A motivációval sem lehet probléma, egyrészről, mert ez egy Masters, másrészről például Cilicnek még van esélye kvalifikálnia magát az év végi londoni világbajnokságra. 

Zverev és Cilic egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Montpellier Kemény Zverev 7:6, 7:6
2015 Washington Kemény Cilic 7:5, 7:6