Magyar válogatott

Hiába nyertünk, így is lemarad(t)unk?

Hétfő este a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Lettországot, így megszerezte első győzelmét a 2018-as világbajnoki selejtezősorozatban. Bernd Storck együttese 3 kör után négy pontot szerzett, ám mivel a két fő rivális eddig nem hibázott, komoly hátrányban várhatja a folytatást.

Fotó: MTI

Megragadta az utolsó szalmaszálat a magyar labdarúgó-válogatott és a Rigában szerzett három pontjával életben tartotta továbbjutási reményeit a világbajnoki selejtező B-csoportjában. A mieink három fordulót követően 4 ponttal a hatos harmadik helyét foglalják el, előttünk a hatpontos portugálok és a még hibátlan, 9 egységet szerző Svájc szerepel.

Megnyeri a csoportot
Portugália 1.83
Svájc 1.90
Magyarország 41.00
Feröer-szigetek 1001.00
Lettország 2501.00
Andorra 4501.00

Az egyik népszerű külföldi fogadóiroda szerint a magyar válogatott továbbjutása ebből a szextettből szinte kizárt, hiszen óriási, 41-szeres szorzót kínál a csoportelsőségünkre, igaz, a szintén 4 pontos Feröernek már 1001-es oddsot szabtak.

Bármennyire is sértő a 41-szeres pénz,  ez tűnik a realitásnak, ugyanis a magyar csapat nem csak pont-, hanem lépéshátrányban is van Portugáliával és Svájccal szemben.

A helvétek ugye pénteken legyőztek minket a Groupama Arénában, így velük szemben komoly hendikeppünk van és ahhoz, hogy ezt eltüntessük tavasszal nyernünk kellene Bázelben.

Bár Portugáliával még nem játszottunk, de két pontot máris buktunk velük szemben is, ugyanis amíg mi nyögvenyelős 0-0-t játszottunk Feröeren, Cristiano Ronaldóék hétfőn gurítottak az északiaknak egy hatost. Vagyis egyelőre nem jön be a magyar "szakértők" jóslata, hogy feröeriek majd pontokat rabolnak a riválisoktól is...

Szóval a helyzet közel sem rózsás, ám mégsem teljesen reménytelen. Szalaiék legközelebb novemberben Andorrát fogadják majd idehaza, míg Portugália Lettországot, Svájc pedig Feröer-szigeteket látja vendégül. Papíron mind a három találkozó hazait ígér, ám kétségtelen, hogy a mieinknek lesz a legkönnyebb dolga az amatőr miniállam csapatával szemben. Ha pedig a két favorit nem tudja hozni a kötelezőt, akkor ráérünk újra neki állni számolgatni.

Magyarország#hun-hungary#5
Mit vársz a válogatottól a selejtezőben?x;
186541