NFL

Sérültektől tizedelt déli derbivel zárul a forduló

A Carolina még irányítója és futója nélkül is simán esélyese a Tampa elleni csoportrangadónak.

Izgulni sem nagyon volt lehetőségünk bombaerős hétvégi NFL-kombinkon, a Steelers hendikepes győzelme és a Chargers-Oakland overe olyan simán esett be, hogy öröm volt nézni. A sok pontos vasárnapot követően kedd hajnalban inkább a védelmeké lehet a főszerep, különösen a tartalékos Panthers-támadósor miatt.

Hiába tartunk még csak az ötödik héten, ez bizony most egy kötelező győzelem mindkét fél előtt. A két 1-3-as csapatnak ugyanis nem csak saját teljesítménye miatt, de az Atlanta Falcons győzelmi szériájának okán is van oka aggódni. A georgiai csapat ugyanis 4-1-gyel áll, legutóbb pedig az utolsó előtti veretlen csapat, a Denver Broncos szüzességét vették el. Nem túlzás tehát kijelenteni, amelyik fél mutatója kedden hajnalban 1-4-re vált, annak véget ér a szezon érdemi része.

"Egyelőre még nem vagyunk elég jók, ezt mindannyian érezzük. Nem használjuk ki a lehetőségeinket, így pedig nem csoda, hogy 1-3-mal állunk. De négy meccs még nem a világvége, voltunk már hasonlóan nehéz helyzetben" - utalt Ron Rivera a 2013-as szezonra, amikor az 1-3-as kezdést egy 11-1-es széria folytatta.

Mindkét oldal tele van sérültekkel, a Tampánál Doug Martin és Charles Sims futó, a védelemben nagyon fontos Gerald McCoy, valamint Robert Ayers hiányzik majd, míg a Párducoknál Cam Newton helyett Derek Anderson dobál majd, Jonathan Stewart helyett pedig Fozzy Whittaker és Cameron Artis-Payne futhat.

Nehezen látni, hogy hogyan szerez majd pontokat még ez ellen a nem túl meggyőző Panthers-védelem ellen is, hiszen futójátékuk nemigen lesz, Winston pedig egy erősebb védelem ellen nem tud jól játszani. Hiába játszottak overes meccseket idén a felek és hiába végződött az elmúlt két meccsük is 47 pont felett, most nehéz elképzelni, hogy bármelyik offense brillírozik majd.

hatharom.com-tipp: 48.5 pont alatt
TippmixPro @1.55