Foci-vb 2018

Sebzett vadhoz hasonlítják a magyarokat

Hétfő este a magyar válogatott Rigában Lettország ellen lép pályára a világbajnoki selejtezősorozat 3. fordulójában.

Fotó: mlsz.hu

"Nem lesz könnyű mérkőzés, a lett válogatott erős csapat, még ha el is vesztette pénteki selejtezőjét - fogalmazott Bernd Storck. "Láttam a mérkőzést, és azt gondolom, nem játszott rosszul hétfői ellenfelünk, a feröerieknek szerencséjük is volt, részben ennek köszönhették a győzelmet. A legjobb tudásunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy sikeresen zárjuk az összecsapást. A lett csapatnak erős a védelme, amelyet egy tapasztalt kapus irányít. Kompakt, szervezett játékra számítunk a hazaiaktól, ugyanakkor támadásban is veszélyesek, elsősorban a széleken, gyors játékosaik segítségével képesek megnehezíteni az ellenfél dolgát, erre alaposan fel kell készülnünk". 

"Svájc erős csapat, és mi jól játszottunk ellene, de ezen a szinten a hibák gólhoz vezetnek, ez bebizonyosodott pénteken. Egy vereség után minden csapat csalódott, de nem szabad a múlton rágódni, mindig a következő meccs a legfontosabb" - tette hozzá a német szakember.  Gulácsi Péter azt emelte ki: a Svájc ellen mutatott teljesítmény kell, hogy legyen az alap a válogatottnál, és ennek kell a későbbiekben eredményekkel is párosulnia.  A sajtótájékoztató után megtartott edzésen a keret mind a 22 játékosa teljes értékű munkát végzett (Korcsmár Zsolt egy kisebb sérülése miatt nem tartott a csapattal Rigába), és egészségesen várja a hétfőn 20.45-kor kezdődő találkozót. 

A lettek sajtótájékoztatóján Marians Pahars szövetségi kapitány csapata taktikájáról szólva elárulta: a kontrajáték a korábbiakban is feküdt az együttesnek, és várhatóan a magyar válogatott ellen is lehetőség lesz bevetni ezt a fegyvert. "Ismerjük a szurkolóink elvárását és tudjuk, mennyire fontos számukra ez a meccs. Emlékezhetünk, hogy voltak olyan ellenfeleink az Eb-selejtezőkörben is, amelyek sokat birtokolták a labdát, pozíciós futballt játszva támadtak, ami lehetőséget adott nekünk a kontrákra. A feröeri eredmény nem tette boldoggá a magyarokat, Svájc ellen pedig az utolsó pillanatban veszítettek, így biztos, hogy holnap mindenképp a három pont megszerzése a céljuk. Lesznek változások a csapatban, de hogy mi és milyen mértékű, most még nem mondom el" - így a lettek szakvezetője.  "Az előző meccsek eredményei miatt mindkét csapatot egy sebzett vadhoz tudnám hasonlítani, ennek megfelelően a magyarok is és mi is az utolsó pillanatig nagyon fogunk harcolni" - tette hozzá Kaspars Gorkss, a lettek csapatkapitánya. 

A bukmékerek szorzói alapján a magyar válogatottnak minden esélye megvan a három pont begyűjtésére, és az egymás elleni eredmények is a mieink mellett szólnak. 

Mi viszont kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is!

Mit játszunk a lettek ellen?x;
1X2    
Lettország Döntetlen Magyarország
TippmixPro@3.80 TippmixPro@3.25 TippmixPro@1.95
186541
[2059304] 2016-10-10 20:45:00 Lettország - Magyarországx;