Foci-vb 2018

Így nyertek Gera Zoliék Rigában - videó

  • varin

A lettek csak 10-15 percig voltak igazán veszélyesek a magyar kapura, így Szalaiék hozták a kötelezőt.

Három nappal a Svájc elleni 3-2-es vereséget követően Bernd Storck szövetségi kapitány több cserére is elszánta magát. A kezdőcsapatból kikerült a helvétek ellen hatalmasat hibázó Lang Ádám, valamint Stieber és Kleinheisler is, Rigában pedig Gyurcsó, Nikolics és Bese is a pályára kifutó tizenegyben találta magát.

Aktívan kezdett a magyar csapat, nagyon sokat birtokoltuk a labdát a lettek térfelén, és bizony a 10. percben már góllá is érett a fölényünk: Nikolics beadását Gyurcsó vágta a kapufa alá.

A következő húsz perc azonban inkább a vendégek támadásait hozta, de szerencsénkre Pahars fiai nemigen tudták Gulácsit megoldhatatlan feladat elé állítani. A 43. percben aztán egyenlíthettek volna a hazaiak, Ikaunieks ziccerben lépett ki, de szerencsére eltekert a magyar kapufa mellett.

A Tippkirályban hihetetlen többség, 94% találta el a magyar csapat győzelmét!

A szünet utánra a lettek hihetetlenül felpörögtek, nagyon kemény első perceket éltünk át, Gulácsinak még ziccert is kellett fognia Sabala helyzeténél. Tíz perc kellett, mire magához tértek a mieink, Gyurcsó pedig egy kapufával jelezte, nem mondtunk le a további gólok szerzéséről. A 77. percben aztán eldőltek a lényegi kérdések, Dzsudzsák szögletét Szalai fejelte a kapuba, így a maradék negyedóra már csak formalitás volt.

A csoport másik két mérkőzésén nem történt hatalmas csoda, Andorra és Feröer-szigetek nem tudta meglepni Svájcot, illetve Portugáliát, a hátrányunk tehát maradt két pont Portugáliával és öt pont Svájccal szemben.

A magyar csapat legközelebb november 13-án lép pályára, akkor a mieink Andorrát fogadják a Groupama Arénában.

[2059304] 2016-10-10 20:45:00 Lettország - Magyarországx;
2016-10-10;77
186541