Bulvár

Öt év börtönnel fenyegetik a terrorizmust propagáló volt Bundesliga-játékost

A németországi születési támadó középpályásnak nem ez az első balhés ügye Törökországban.

Igencsak meggyűlhet a baja a hatóságokkal Deniz Nakinak, akire akár öt év börtönbüntetés is várhat, ha a török bíróság bűnösnek találja őt a terrorizmus propagálása miatt. A 27 éves játékos jelenleg a főleg kurdok által támogatott másodosztályú Amedsporban rúgja a bőrt és közben igencsak aktív politikai életet folytat.

Török lapértesülések arról számolnak be, hogy Naki folyamatosan az ellenzéki Kurd Munkáspárt nézeteit osztja a különböző közösségi portálokon, amelyeket több ízben is összefüggésbe hoztak a terrorizmussal.

Naki jelenleg egyébként is éppen 12 meccses eltiltását tölti, amiért még februárban azt hirdette Facebook-oldalán, hogy a török hatóságok vadásznak a kurd nacionalistákra. "Mi, az Amedspornál nem hajtottuk le a fejünket és nem is fogjuk. Szabadságunk és győzelmünk tudatában lépünk a pályára" - nyilatkozta akkor Naki.

A kurd párt immáron három évtizede küzd a függetlenségért, a török kormány azonban nem ismeri el őket legitim politikai pártként és terrorista mozgalomként azonosítja őket.

A Nyugat-Németországban született Naki a Bayer Leverkusenben kezdte pályafutását, de futballozott a St. Pauliban és a Paderbornban is.