Forma-1

Van még innen visszaút Hamiltonnak?

  • Cesc18

A fogadóirodák már a brit pilóta csapattársát, a német Nico Rosberget tartják a favoritnak a világbajnoki címre.

Hihetetlen balszerencse, ami a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltonnal Malajziában történt. Nem sokkal a leintés előtt, a 41. körben motorhiba miatt kiállni kényszerült a vezető helyről. Ezzel biztossá vált, hogy Sepangban nem farag a hátrányán, sőt a harmadik helyen célba érő Nico Rosberg még növelte is az előnyét vele szemben.

Nem tudott mit tenni Hamilton, fogta a fejét, majd természetesen a verseny után kiakadt. "A Mercedes számára én vagyok az első számú versenyző, így amikor ezek a dolgok megtörténnek, meg akarom érteni, hogy mi ez, és hogyan fognak ügyelni arra, hogy mindez ne történjen meg újra.” - mondta a brit pilóta a motorsport.com-nak (fordítás: gp-live.hu). 

Ki lesz a világbajnok?
Nico Rosberg Lewis Hamilton
TippmixPro @ 1.55 TippmixPro @ 2.50

Hamilton hátránya ezzel 23 pontra nőtt a világbajnoki tabellán, ami öt futammal a vége előtt természetesen még bőven orvosolható, de kérdés, hogy képes-e erre? Mentálisan ugyanis most egészen biztosan a padlón van, hiszen az elmúlt négy futam mindegyikén alulmaradt Rosberggel szemben. A bukmékereknél át is fordultak az oddsok, már a német versenyzőt tartják a favoritnak a világbajnoki címre. Érheti még balszerencse Nico-t is, de egyelőre minden álomszerűen alakul számára. 

Világbajnoki pontverseny állása:
# Versenyző Pont
1. Nico Rosberg 288
2. Lewis Hamilton 265
3. Damiel Ricciardo 204
4. Kimi Raikkonen 160
5. Sebastian Vettel 153
6. Max Verstappen 147

A hétvégén Suzukába látogat a száguldó cirkusz, jön a Japán Nagydíj, amely nem az unalmas futamairól híres. A hírek szerint nem túl barátságos időjárás fogadja a mezőnyt, szóval izgalmas verseny elé nézünk.