Tenisz

Lebeszélt eredmény a brit háborúban?

  • Cesc18

Jól fizet, ha Andy Murray nem üti ki honfitársát a pekingi negyeddöntőben.

Egy brit játékos biztosan lesz Pekingben a legjobb négy között, ugyanis a wimbledoni címvédő Andy Murray a negyeddöntőben honfitársával, Kyle Edmunddal csap össze. Utóbbi a selejtezőből verekedte el magát idáig, az előző körben a hetedik kiemelt Roberto Bautista-Agutot felülmúlva. Már maximálisan elégedett lehet a teljesítményével, ez a mérkőzés a bónusz számára a centerpályán. Szépen lépdel előre Edmund, a US Openen mutatta meg igazán, hogy milyen potenciál van benne, valószínűleg ezzel a mostani eredményével bejön a világranglista a legjobb 50 közé. 

Murray eddig különösebb gond nélkül hozta a papírformát, Andrej Kuznyecovnak csupán három játékot engedett. 57 győzelemnél jár már a szezonban, aminél többet senki nem tud felmutatni. Ez a 11. negyeddöntője 2016-ban, csupán egyet veszített el, de azt is úgy, hogy megsérült és fel kellett adnia a meccset. Az most sem nagyon lehet kérdés, hogy ő jut tovább, viszont arra már nem vennénk mérget, hogy mindezt hab könnyen teszi. 

Murray és Edmund egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Queen's Murray 6:4, 3:6, 6:1

Természetesen a tudásbeli különbség elég komoly Murray javára, ám az idei Queen's-i meccsük a legjobb példa rá, hogy egy szettet éppenséggel képes összekaparni Edmund, főleg, ha kap egy kis segítséget. Arra a skót klasszistól mindig lehet számítani, tudjuk jól, hogy szereti megnehezíteni a saját dolgát. Vélhetően feltörekvő honfitársát - akivel jó haverok - nem tervezi megalázni. Murraynek a torna előtt egyébként voltak érdekes nyilatkozatai, amiből az jött le, hogy inkább edzésnek fogja fel ezt az 500-as tornát. Amibe pont belefér, hogy Davis Kupa- csapattársával nyomjon egy jó kis döntő szettes meccset. Persze kelleni fog ehhez Edmundtól a jó tenisz, de teher nélkül ezt illene hoznia. A 2-0-ás Murray-sikerben semmi érték nincs, a 2-1-ben 3.90-ért már annál inkább. Ennyiért érdemes bepróbálni ezt az opciót. 

Andy Murray-Kyle Edmund
Hatharom-tipp: Murray 2-1-re nyer
TippmixPro @ 3.90