Magyar válogatott

Így állnánk fel Svájc ellen!

Sorsdöntő meccsre készül a magyar válogatott, amely pénte este Svájcot fogadja a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában. A tét óriási, a formánkat illetően viszont kissé a sötétben tapogatózunk, hiszen a jól sikerült Eb után Feröeren gyengén játszottunk. Az alapembereink többsége viszont klubcsapataikban meghatározó szerepet tölt be, így nem is nagyon kockáztatnánk a kezdőcsapatot illetően.

Tippeld meg a magyar-svájci meccs végeredményét!

Védelem

A válogatott hátsó alakzata kapcsán merült fel talán a legkevesebb kérdés, hiszen Bernd Storck szövetségi kapitány sztenderd emberekkel dolgozik. Szerencsére mindenki egészséges a védők közül, így összeállhat a Fiola-Guzmics-Lang-Kádár négyes. Külön örömként szolgálhatott a szövetségi kapitánynak, hogy valamennyi játékos stabil kezdőembernek számít a klubcsapatában, Guzmics és Kádár a lengyel bajnokság legjobb hátvédjei közé tartozik, Lang pedig nyomban alapjátékossá vált a francia élvonalban szereplő Dijónban. Fiola a Videotonnal jó szériában van, az összeszokottság miatt így rá tippelnénk. Feröer ellen a kapuban Gulácsi Péter kapott bizalmat, mivel a Bundesligában remeklő Lipcsében azóta is folyamatosan véd, így az ő helye sem igazán lehet kérdéses.

Középpálya

A középpálya biztos pontja lehet Nagy Ádám, aki az olasz első osztályban szereplő Bolognában is rendre keződként jut szóhoz. Az olasz sajtó kiváló véleménnyel van a fiatal magyar középpályásról, így az ő helye megkérdőjelezhetetlen a magyar csapatban. Bár a Fradinak egyelőre döcög a szekér, nem a rutinos Gera Zoltánon múlik a siker, a 37 éves középpályás továbbra is megbízható pont. Köztudott, hogy Storck kiváló véleménnyel van Geráról, aki remekül megérti magát a pályán Nagy Ádámmal is. Pintér Ádám hosszú sérülése miatt ezúttal kimaradt a keretből, míg Elek Ákos klubcsapatával nehéz időszakot él meg, miközben a fiatal Vida Mátét merész húzás volna egy ilyen meccsen bedobni a mélyvízbe. A Gera-Nagy duó tehát megfelelő alternatívának tűnik, velük eredményesebbek lehetünk a labdakihozatalok terén is.

Mivel valahol győzelmi kényszerben is vagyunk, ezért óriási szükség lenne jól felépített támadásokra. Storck felfedezettjeként számon tartott Kleinheisler László a Bundesligás Darmstadtban rendre szóhoz jut, így az ő játéka nem is lehet kérdés. A szélső pozíciókat illetően merülhet fel talán a legtöbb kérdőjel. Stieber Zoltán a Kaiserslauternben alapember, viszont azt nem tudjuk, hogy a Vörös Ördögök tizese meggyőzte-e Storckot is. Lovrencsics Gergő sokat hagyott ki sérülése miatt, Németh Krisztián pedig védekezésben nem feltétlenül tudja azt nyújtani, ami ezen a meccsen elkellhet. A lengyel bajnokságban légióskodó Gyurcsó Ádám jó formában van, ám vele is hasonló a helyzet, mint Vida Mátéval.

Bár a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs emirátusokbeli kalandja egyelőre elmarad a várakozásoktól, a "zseni-státusz" miatt pályán kell lennie. Balázs a legismertebb magyar futballistaként az ellenfelek figyelmét is lekötheti, pontrúgásaiban pedig mindig ott a veszély.

Támadósor

Bár a szurkolók többsége finoman szólva sem szimpatizál Szalai Ádámmal, Bernd Storck regnálása alatt is első számú támadó a válogatottban. Szalai önmagához képest ezúttal még meccsben is van, hiszen - ha többnyire csereként is - pályára kerül a Hoffeinhemben, néhány hete pedig még gólt is szerzett a Bundesligában. Priskin Tamás sérülése miatt kimaradt a keretből, így a várható taktikai felállásunkat is szem előtt tartva Szalaival rohamozhatjuk majd a helvétek kapuját is. Böde nincs, így Nemanja Nikolics lehet az egyetlen igazi alternatíva a csatárposztra, nagy kérdés, hogy ezúttal mennyi lehetőséget kap majd a lengyel bajnokság gólkirálya.

A hatharom.com így kezdene Svájc ellen

Szóval a Svájc elleni kezdőcsapatot illetően mi kevés kockázatot vállaltunk, az Eb-t megjárt sikercsapatra építenénk. Szerencsére  a döntés nem a mi kezünkben van, Bernd Storck pedig már többször bebizonyította, hogy képes meghúzni a váratlant, és ezen elhatározásai eddig többnyire ültek is.

Természetesen kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is, ezért a hozzászólásokban várjuk, kiket hagynátok illetve tennétek be a kezdőcsapatba pénteken.

Mit vársz a válogatottól a selejtezőben?x;
[2059299] 2016-10-07 20:45:00 Magyarország - Svájcx;