U21

A világ egyik legjobb csapatát fogadja a válogatott

  • ivan

A magyar férfi U21-es válogatott a veretlen, eddig mindössze egy gólt kapott Portugáliát fogadja a gyirmóti Alcufer Stadionban Eb-selejtezőmérkőzésen.

A fiatalok kéthetes felkészülés után várják az összecsapást. Az első héten Telkiben, az A-válogatott keretével együtt készülhettek. A felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck továbbra is következetes abban, hogy megfelelő teljesítmény esetén lehetőséget ad a jövő reménységeinek is, hiszen a Svájc ellen készülő A-válogatott távlati keretében ott szerepelt több U21-es válogatott is.

A magyar válogatott kerete
Kapusok:Banai Dávid (Újpest FC), Horváth Dániel (ETO FC Győr), Nagy Gergely (Vasas)
Védők:Forgács Dávid (Ancona), Hangya Szilveszter (Vasas), Hegedűs János (Swietelsky Haladás), Lenzsér Bence (Paksi FC), Kecskés Ákos (Újpest FC) Osváth Attila (Vasas) Szilvási Péter (DVSC) Szivacski Donát (Vasas)
Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas) Cseke Benjámin (Újpest FC) Kalmár Zsolt (RB Leipzig) Madarász Márk (Gyirmót FC) Szántó Tamás (Rapid Wien)
Támadók: Balogh Norbert (Palermo) Géresi Krisztián (Videoton FC) Holender Filip (Budapest Honvéd) Mervó Bence (Slask Wroclaw) Nagy Dominik (Ferencváros) Prosser Dániel (Budapest Honvéd) Sallai Roland (Palermo) Zsótér Donát (Budapest Honvéd)

"A párhuzamos összetartás célja, hogy a fiatalok érezzék: az U21-es válogatott már a felnőtt válogatott előszobája, és a két csapat egy nagy családként élje meg a felkészülést, a játékosok ismerjék meg egymást és a válogatott játékstílusát, miközben erősödik a közösség csapatszelleme is. Az U21-es válogatottunk két évvel ezelőtt U19-esként már találkozott a portugálok legjobbjaival, és akkor 6–1-es vereséget szenvedett. Úgy gondolom, hogy azóta erősödött a csapat, és fejlődésüknek jó tesztje lesz az előttünk álló mérkőzés" - fogalmazott Bernd Storck az Eb-selejtezővel kapcsolatban.

Az U21-es csapatot Michel Boris szövetségi edző vezeti, aki augusztusi érkezése után rögtön magyarul kezdett tanulni, de a beilleszkedéshez és az eredményes munkához arra is szükség volt, hogy edző és csapata hosszabb időt töltsön együtt. "Új edzőként kerültem az U21-es csapathoz, így az első körben az volt a legfontosabb, hogy megismerjük egymást a játékosokkal, és olyan munkát végezzünk, amellyel kivívjuk egymás tiszteletét. A beilleszkedésben, a játékosok megismerésében rengeteg segítséget kaptam a magyar kollégáktól, a háttérstábtól, amit ezúton is köszönök nekik. Hosszú, fárasztó, de eredményes időszakot töltöttünk együtt. Szeptemberben két teljesen különböző ellenféllel mérkőztünk meg, több új játékos is bemutatkozhatott a válogatottban, úgy gondolom, hogy a társaság a pályán és azon kívül is összekovácsolódott" – értékelte az mlsz.hu-nak a mögöttünk álló időszakot Michael Boris.

Ahogy Storck is fogalmazott, a mieinknek nem sok sikerélménye volt a portugálok elleni meccseken,ám a fejlődés érzékelhető, hiszen az odavágón "csak" 2-0-s vereséget szenvedtünk. A portugálok már megnyerték a csoportot, így lehetőségük van tesztelni is, az elmúlt két meccsük eredményéből kiindulva pedig már el is kezdték mindezt. 

Ki az ellenfél?

Az ellenfél játékosai  között ott van Ruben Neves, a Porto középpályása is, aki 2014-ben már 17 évesen és öt hónaposan bemutatkozott csapatával a Bajnokok Ligájában is, ezzel ő lett a valaha volt legfiatalabb portugál, aki bemutatkozott a BL-ben. Az ellenfél legjobbjai közül szintén ki kell emelni Ruben Semedót, aki a Sporting belső védőjeként nemrégiben a Real Madrid ellen lépett pályára a Santiago Bernabéu Stadionban a BL-ben. 

Az U21-es válogatott tagjai elsősorban a hazai bajnokságban futballoznak, a keretben csak négy légiós kapott helyet: Bruno Fernandes (Sampdoria), Joao Teixeira (Wolverhampton), Rony Lopes (Lille), Bruma (Galatasaray).Bár a portugál válogatott már biztosan ott lesz a 2017-es, lengyelországi korosztályos Eb-n, a magyarok ellen is győzni szeretnének Gyirmóton. "Az elsődleges célunkat elértük, továbbjutottunk a csoportból. Ennek ellenére minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni, és ez alól a csütörtöki találkozó sem kivétel. Tudjuk, hogy a magyar válogatott jó csapat, de szeretnénk erről a mérkőzésről is győztesen távozni" – mondta az mlsz.hu-nak Tobias Figueredo, a portugál válogatott középső védője, aki hangsúlyozta, nem egyéniségek ellen készültek.

A bukik szerint nem sok esélyünk van a meglepetésre, a magyar csapat győzelme 5,50-es szorzót fizet, szemben Portugália 1.40-es oddsával. 

1X2    
Magyarország Döntetlen Portugália
TippmixPro@5.50 TippmixPro@4.05 TippmixPro@1.40
[1942397] 2016-10-06 18:45:00 Magyarország U21 - Portugália U21x;5
177268
[1942397] 2016-10-06 18:45:00 Magyarország U21 - Portugália U21x;