Kézilabda

Új munkát vállalt Ambros Martín

A Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Ambros Martín lesz szerdától a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Ambros Martín másodállást vállalt
A győri klub keddi sajtóközleménye szerint az ETO KC elnöksége megvizsgálta a tréner szerződését - amelyet az előző elnök kötött -, és megállapította, hogy nincs lehetősége Martín romániai szerepvállalását megvétózni.

Ambros Martín az idei év elején Elek Gáborral közösen rövid ideig vezette a magyar női válogatottat is, de nyáron nem őt választották a nemzeti csapat élére. A spanyol szakvezető szeretné magát állandó szövetségi kapitányként is kipróbálni, ezért fogadta el a román szövetség ajánlatát.

Martín a romániai feladatai mellett továbbra is betölti a Győri ETO vezetőedzői posztját.A győriek az előző idényben a bajnokságban és a Magyar Kupában arany-, a Bajnokok Ligájában ezüstérmesek lettek.

A román válogatottat Martin előtt a svéd Tomas Ryde irányította, a csapat a riói olimpián a kilencedik helyen végzett.A Román Kézilabda Szövetség bukaresti székhelyén szerdán sajtótájékoztatón mutatták be az új román szövetségi kapitányt, és ebből az alkalomból a felek aláírták a szerződést.

 Ambros Martín kifejtette: pár éve vágyik arra, hogy egy válogatottal kijusson az olimpiára, ahol játékosként nem adatott meg neki a részvétel. Úgy vélte, a román válogatottal jó esélye van, hogy teljesítse álmát.Kérdésre válaszolva elmondta

szereti a Győr szurkolóit és a magyar drukkereket, ezért nem örülne, ha megharagudnának rá.

Hangsúlyozta: az újabb feladata nem valaki ellen irányul, pusztán ki akarta próbálni ezt az újabb szakmai kihívást. Hozzátette: már volt tapasztalata szövetségi kapitányként, amikor Elek Gáborral együtt vezették idén a magyar női válogatottat. "Akkor éreztem, hogy szeretem és tudom csinálni ezt a munkát" - mondta. Kifejtette, fennállt az a lehetőség, hogy őt válasszák magyar szövetségi kapitánynak, de végül a magyar szövetség a dán Kim Rasmussent bízta meg a feladattal, akit - mint mondta - támogat és tisztel.

Ambros Martín szerint nem jelent gondot neki a kettős feladatvállalás, és százszázalékos erőbedobással el tudja végezni a munkáját Győrben és Romániában is. Emlékeztetett, hogy amikor a versenynaptárban a válogatottak játszanak, akkor a Győrnél szinte játékosok nélkül maradt, és ez olyan időszak, amit szövetségi kapitányként új szakmai tapasztalatszerzés érdekében tud hasznosítani.

KI NYERI A NŐI KÉZILABDA BL-T?    
Buducsnoszt 3.15
Győr 3.15
Vardar 4.90