Vízilabda

Rangadóra készül a Fradi

Dupla rangadó az OB I-ben: a Szolnok az OSC-t, míg az Eger a Ferencvárost fogadja a második fordulóban.

A szolnoki csapat az OSC-t fogadja szerdán. - Fotó: vizilabda-szolnok.hu

Nem sokat kellett várni, hogy vérbeli rangadókat láthassunk az OB I-ben, hiszen szerdán Szolnok-OSC, Eger-FTC mérkőzéseket rendeznek, avagy a bukmékerek által leginkább aranyesélyesnek tartott csapatok csapnak össze a hét közepén.

Először a bajnoki címvédő Szolnok és az egyik fővárosi trónkövetelő, az OSC ugrik vízbe a Vízilabda Arénában. A hazaiak a nyitókörben 10 találattal gyűrték le a KSI-t, igaz, abból a mérkőzésből messzemenő következtetést nem szabad levonni, hiszen a két csapat teljesen más kávéház, ráadásul Cseh Sándor megannyi sztárját pihentette. A vendégek viszont három tétmérkőzést is játszottak az elmúlt napokban, hiszen az OB I-ben a Pécset 10 góllal, a Bajnokok Ligájában a Barendrecht együttesét 14, míg a Hannover csapatát egy találattal győzték le az újbudaiak. A találkozók krónikájához hozzátartozik, hogy Vincze Balázs együttese mindannyiszor hazai környezetében játszott, ezt muszáj kiemelni, hiszen az előző idényben az OSC többek közt a gyenge idegenbeli szereplésének köszönheti, hogy lemaradt a fináléról. Noha a holtszezonban a bajnok gyengült, míg a vendégek erősödtek, még így is lényegesen erősebbek a szolnokiak - és akkor még a hazai pálya előnyéről nem is beszéltünk, hiszen Varga Dénesék legutóbbi hét tétmeccsüket megnyerték otthon a fővárosiak ellen -, vagyis szerintünk hazai sikerrel - 1.40 @ Tippmixpro - végződik a mérkőzés.

Az esti derbin az alaposan felturbózott Ferencváros látogat Egerbe, ahol nem sok babér termett eddig a zöld-fehéreknek, hiszen az utóbbi években a fővárosiak rendre legalább nyolc találattal kikaptak a Bitskey Aladár Uszodában. Ezúttal viszont biztosan változik a leányzó fekvése, hiszen a vendégek játékerőben lényegesen közelebb kerültek a hevesiekhez. Ám ez még nem garancia a sikerre, Varga Zsolt csapatának még rengeteg idő kell, hogy összecsiszolódjon, amit jól jelez az első bajnoki is, hiszen viszonylag szorosra - 10-5 - sikeredett az új gigaklub első mérkőzése a gyengécske UVSE ellen. Ezzel szemben a sárga-kékek esélyt sem adtak a Tatabányának, Dabrowski Norberték meggyőző játékkal, végül kilenc találattal gyűrték le a szintén alsóházi csapatot. A bukmékerek szerint van esély a meglepetésre, hiszen igen magas oddsot kínálnak az egriek győzelmére - 1.60 @ Tippmixpro -, amit úgy vélünk, hogy nem szabad kihasználatlanul hagyni. Nem lesz ez sima mérkőzés a hevesiek számára, ugyanakkor a vendégeknek nagyon korán jön még ez a mérkőzés, arról nem is beszélve, hogy szerintünk Dabrowski mester legénységen jobb képességű, mint a fővárosi garnitúra.

Mindkét mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti!

Az OB I. második fordulójának programja -    
Mérkőzés 1 X 2
Szolnok-OSC 1.40 8.00 3.40
Eger-FTC 1.60 6.80 2.75
KSI-Debrecen 4.70 8.50 1.25
Szentes-Vasas 3.00 7.20 1.52
Pécs-Szeged 3.40 8.00 1.40
Tatabánya-Miskolc 2.75 6.80 1.60
Kaposvár-Honvéd 3.05 7.20 1.50