Sportfogadás

Megvan a stratégia, amivel csak nyerni lehet az NB I-ben?

  • varin

Nem véletlen, hogy annyi vendéggyőzelem születik az NB I-ben, ám úgy tűnik, a bukik ezt figyelmen kívül hagyják.

Igen furcsa kis 11 fordulón vagyunk túl az NB I-ben. Eddig több csapat is hatalmas meglepetést okoz a magyar foci szerelmeseinek, így a Vasas és a DVTK helyezése is hatalmas fejtörésre adhat okot. Mint azt egy korábbi cikkünkben megírtuk, nem is érte meg az NB I topcsapataira fogadni, hiszen a Ferencváros, a Debrecen és az MTK is a várakozások alatt szerepel, akadtak azonban olyan gárdák, akikkel szép summát lehetett zsebre tenni ősszel. De most vegyük górcső alá, hogy vajon milyen sokat ért a hazai pálya idén és hogy a döntetlenek milyen arányban voltak.

A 11 forduló 66 mérkőzésén természetesen a hazai győzelmek voltak túlsúlyban, ám ezek aránya az 50%-ot sem érte el. Meglepően kevés volt továbbá a döntetlen, alig minden negyedik mérkőzés végződött pontosztozkodással. A 21 vendégsiker azonban kiugróan magasnak mondható, ez pedig egyértelműsíti, melyik kimenetellel is lehetett a legjobban keresni tavasszal.

Kimenetel Hazai győzelem Döntetlen Vendég győzelem
Kimenetel száma 28 17 21
Bejött átlagszorzó 2.39 3.82 3.92
Profit +1.07 -0.93 +16.17
Ha az adott kimenetelt minden meccsen megfogadjuk egy egységgel

Mint az a táblázatban látható, ha valaki az eddigi 11 forduló minden mérkőzését hazaira vagy minden mérkőzését döntetlenre húzta be, az nagyjából 0-ban zárt, aki viszont mindenhol a vendégsikert favorizálta, brutálisat pluszolt.

Az a tény, hogy ha valaki minden mérkőzés minden kimenetelére ugyanakkora pénzösszeget feltett és még úgy is pluszolt, azt bizonyítja, hogy meglepetésekkel teli, érdekes 11 fordulón vagyunk túl.

A 21 vendégsikerben ráadásul olyan mérkőzések is benne vannak, mint a Diósgyőr felcsúti győzelme (7.05), a Kövesd dunaújvárosi sikere (5.50) vagy éppen a vasas ferencvárosi diadala (11.50). A magyarázat erre egyértelmű, magáért beszél.

Neked jobb taktikád van az NB I-re és jó tippmesternek is tartod magad? Akkor itt az ideje, hogy próbára tedd tudásod a Tippkirályban, amely Magyarország legújabb fogadási bajnoksága. Mindezt a dicsőség megszerzésén túl értékes tárgynyereményekért teheted meg, negyedmillió forint értékben.

Ne habozz, mutasd meg nálunk, hogy te vagy az ország legjobb tippmestere!

Az NB I-ben jelenleg a Videoton, a Haladás, az Újpest és az MTK is albérletben játszik otthonától távol. Ez a négy csapat összesen nyolc vereséget szenvedett pályaválasztóként, nyolc olyan mérkőzésen, ahol a nemzetközi bukik egy része biztosan nem építette bele a szorzóba azt, hogy nem ténylegesen játszanak otthon.

Az OTP Bank Ligában ráadásul már nem jelent ténylegesen akkora előnyt a hazai pálya, hiszen a szurkolók elenyésző száma miatt megszűntek a bevehetetlen várak, a csapatok pedig már nem a mérkőzés napján esnek be adott városba, hanem szinte minden esetben már előző nap a környéken szállnak meg, így az utazás fáradalmairól nem lehet beszélni.

Az előttünk álló 2/3 szezonban a négy albérletes csapat személye mindenképpen változik, hiszen az MTK birtokba veheti új otthonát, míg a Diósgyőr hamarosan Mezőkövesdre teszi át a székhelyét. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a Szusza Ferenc Stadion mikor lesz készen, miként az sem, hogy végül Angyalföldön és Kispesten megkezdődnek-e még idén a munkálatok..

Érdekességképpen megvizsgáltuk azt is, hogy a magyar fogadók egyik kedvenc opciója mennyire lett volna profitábilis, így virtuálisan minden mérkőzésen megfogadtuk, hogy a félidőben vezet az egyik csapat, majd a végén nyer a másik. Mivel a teljes őszi szezonban csupán négy ilyen mérkőzés volt, így természetesen veszítettünk volna, ha a 132 kimenetelt egy egységgel megfogadjuk, ám mivel mind a négy mérkőzésen a félidőben a vendégek vezettek és a végén nyertek a hazaiak, így ha csak a V/H-kat tettük meg, tekintélyes pénzt tehettünk volna zsebre.

A "kiforduló" eredmények statisztikái
Forduló Párosítás Eredmény Odds
2. Vasas-Debrecen V/H 28.50
2. Diósgyőr-Újpest V/H 24.35
5. Újpest-Gyirmót V/H 21.45
5. Honvéd-Paks V/H 25.83
A netes átlagoddsok alapján
2016-10-15;212
209575