Nemzetközi foci

Balotelli immunis a piros lapra, megúszhatja az eltiltást, mert hülye volt a bíró

Hiába állították ki az olasz csillagot hétvégén, aligha kell eltiltás miatt mérkőzést kihagynia.

Egy újabb hét, amikor a nemzetközi sportsajtó Mario Balotelli nevétől is hangos. A még mindig csak 26 éves szupertehetség hétvégén győztes gólt szerzett a Lorient elleni bajnokin, amellyel nem csak az élen maradt a nizzai gárda, de Balotelli is feljebb kúszott a góllövőlistán. Más kérdés, hogy Super Mario nem örülhetett felhőtlenül góljának, az esetet követően ugyanis nem sokkal Ilivier Thual játékvezető kiállította.

Hétfő este aztán jött a hír: Balotelli eltiltását eltörölhetik, ugyanis a videófelvételek semmi olyan jelenetet nem mutatnak, amely alapján jogosan kapott volna pirosat a balhékirály. Pascal Garibian, a játékvezetői testület technikai igazgatója pedig elmondta visszanézte a kérdéses esetet és a játékos magatartása nem ért második sárgát: "Véleményem szerint nem kellett volna Thualnak sárgát adnia mindkét játékosnak. Az ő döntése volt, a szabályok szerint járt el ugyan, de nem tűnt súlyosnak az incidens. Az esetet visszanézve egyébként a játékvezető is úgy nyilatkozott, elkapkodott ítélet volt".

A találkozót követően Lucien Favre, a Nice edzője is felháborodásának adott hangot: "Őszintén szólva, a cserepadról nem értettem, mi is történik. Nekem úgy tűnt, Mario nem csinált semmit, még egy félreérthető gesztusa sem volt. Egyelőre még csak egy kis tévén néztem vissza az esetet, lenyugodva, nyugalomban is meg kell ezt tennem, hogy meglássam, történt-e valami".

Az esetnek csütörtökön lesz folytatása, ekkor ül össze Francia Labdarúgó Szövetség vizsgálóbizottsága, és döntik el, hogy érvényben marad-e Balotelli kiállítása. Ha igen, a sztárjátékos nem játszhat a Lyon elleni rangadón.

10381#00