NFL

Tényleg ennyire esélytelenek Manningék?

A Minnesota védelme hihetetlen számokat produkál idén. De a Giants támadósor ellen is kitart majd a jó széria?

Eddig egy nyúlfarknyi kritika sem érheti a Minnesota Vikings szezonját. Azok után, hogy a teljes támadósorukat elveszítették Teddy Bridgewater és a Adrian Peterson személyében, legyőzték a Tennessee-t, a Green Bay Packerst és a Carolinát, így 3-0-val magabiztosan vezetik az NFC Északot. Kedd hajnalban azonban érkezik a hihetetlenül hektikus Giants.

   
Minnesota Vikings Döntetlen New York Giants
TippmixPro @1.45 TippmixPro @11.50 TippmixPro @2.65

Az oddsok most sem a New York mellett állnak, ám ez őket általában nem szokta zavarni. Sima favoritként kaptak ki múlt héten a Washington ellen, előtte viszont verték a Dallast és a New Orleansot. Az újonc Ben McAdoo trénernek leginkább most Rashad Jennings miatt fájhat a feje, kérdéses ugyanis, hogy a futó beöltözhet-e a Vikingek ellen.

A döntő faktor egészen biztosan az lesz, mit is tud majd kezdeni a derék Eli Manning a Vikings védelmével. Ne felejtsük el, három kör után a lilák vezették a sackeket (15), illetve a turnover-mutatójuk is +8-on állt, míg az Óriásoknál ez -6. Ráadásul ha a kétszeres Super Bowl-győztes QB-t kérdezzük a kedvenc ellenfelekről, aligha az északiakat jelöli meg, hiszen hét mérkőzésen 54.1-es passer ratinggel büszkélkedhet, ami több, mint gyászos.

A felek legutóbb decemberben találkoztak, akkor Minneapolisban szétszedte a Vikings a Giantset, köszönhetően elsősorban a hazaiak parádés futójátékának és Manning három interceptionjének.

Nem lehet elvitatni, úgy áll a Vikings 3-0-val, hogy két NFC-topcsapatot győztek le. Mindhárom ellenfél futójátékát kivégezték (meccsenként 63 engedett yard, futásonként 2,58 yard), az irányítókat meg töménytelen mennyiségű hibás átadásba kényszerítették (59%-os passzolási hatékonyság, 3 touchdown, 5 inteception). Mindezek ellenére is ilyen szorzón nem éri meg a "bárkitől ki tudunk kapni és bárkit meg tudunk verni" Giants ellen fogadni. Mi sok labdaeladást és inkább védelmi dominanciát várunk, mintsem remek támadójátékot és pontzuhatagot.

hatharom.com-tipp: 42.5 pont alatt
TippmixPro @1.85