Tenisz

Sztárok a pályán

  • Cesc18

A US Open óta most először láthatjuk Andy Murrayt és Rafael Nadalt ATP-versenyen.

Kedden beindul a meccsdömping Pekingben és Tokióban, ezek az első komoly tornák a szeptember közepén befejeződött amerikai nyílt teniszbajnokság óta. A kínai fővárosban szokás szerint elég patinás mezőny gyűlt össze, még úgyis, hogy a hatszoros bajnok és világelső Novak Djokovics könyöksérülése miatt ezúttal nincs a nevezők között.

Így sem kell azonban szomorkodnia a kínai publikumnak, hiszen a korábbi bajnok Rafael Nadal és a wimbledoni címvédő Andy Murray is tiszteletét teszi a tornán. A spanyol klasszis még fiatal korában, 19 évesen tudott Pekingben diadalmaskodni, ez volt az első kemény pályás tornagyőzelmei egyike. De nem csak emiatt emlékezetes helyszín számára, 2008-ban itt tudott egyéniben olimpiai aranyat nyerni. Tavaly döntőzött szóval viszonylag sok pontot kell megvédenie, ami azért érdekes, mert még egyáltalán nem biztos a helye az év végi világbajnokságon. Jelenleg az utolsó részvételt érő nyolcadik pozícióban tanyázik, de az előnye a múlt héten tornát nyerő Tomás Berdych-el szemben kevesebb, mint 400 pont. Nem mindegy tehát, hogy hogyan szerepel ezen a tornán, a sorsolása pedig könnyűnek nem nevezhető. Összefuthat azzal a Lucas Pouille-val, akitől New Yorkban vereséget szenvedett, illetve a harmadik kiemelt Milos Raonic-al. Még az első meccse sem ígérkezik sétagaloppnak, a háló túloldalán Paolo Lorenzi áll majd, aki tud kellemetlenkedni, sőt fekszik is neki Rafa nagy pörgetései. Azt nem várjuk, hogy borulni fog a papírforma, de a     által megadott 18.5-ös határt túlszárnyalhatják, amivel 1.70-szeres pénz ütheti a markunkat. 

Murraynek szintén olasz ellenfél jutott a világranglista 94. helyén álló Andreas Seppi személyében. Nem méltó ez a hely az itáliai játékoshoz, de idén nagyon nem jöttek számára az eredmények, így elkerülhetetlen volt, hogy visszacsússzon. Nagy javulást Kínában se várhatunk tőle, elég rossz mutatóval bír az ázsiai tornákon, Pekingben például az elmúlt három évben nem tudott meccset nyerni. Valószínűleg ez a sorozat nem most fog megszakadni, Murrayt 2006-ban győzte le legutóbb, azóta pedig hétszer kapott ki tőle. A britnél egyébként egy minimális visszaesés volt megfigyelhető, de amilyen szezont futott az olimpiai győzelméig, nem is csoda, hogy kijött rajta a fáradtság. Nem is feltétlenül fizikailag, inkább fejben nem tudta Cincinnatiben, a US Openen és a Davis Kupa-elődöntőben azt hozni, mint a szezon korábbi részében. 

ATP Peking
Kezdés Mérkőzés Oddsok (TippmixPro)
8:30 Paolo Lorenzi-Rafael Nadal 6.50 1.05
9:50 Andy Murray-Andreas Seppi 1.04 6.75