Spanyol foci

Krízisben a spanyol sztárcsapatok?

Sem a Barcelona, sem a Real Madrid nem tudott nyerni vasárnap, így a spanyol bajnokság hétvégi fordulójának nyertese az Atlético Madrid lett.

Élre állt a spanyol bajnokságban az Atlético Madrid, amely vasárnap délben 2-0-s győzelmet aratott a Valencia vendégeként. A három gigász közül Diego Simeone csapatának volt a talán a legnehezebb dolga, ám a Matracasok hűvös profizmussal hozták a meccset a Mestallában. Az Atléticónak még az is belefért, hogy két büntetőt is kihagyjon, érdekesség, hogy a Bayern München elleni BL-meccsen rontó Antoine Griezmann ezúttal is elbaltázta a büntetőjét.

Papíron a legsimább meccs a Real Madridra várt, amely odahaza játszhatott az Eibar ellen. Zinedine Zidane fiai azonban nem fogtak ki jó napot, már a 6. percben hátrányba kerültek, és bár Gareth Bale a 17. percben egalizált, több találat nem született a meccsen, így óriási meglepetésre 1-1-re végeztek a felek. A királyi gárdának ez volt zsinórban a negyedik döntetlenje, vagyis egyrészről őrzi április óta tartó veretlenségét, másrészről viszont hullajtja a pontokat, hiszen a dortmundi idegenbeli meccset leszámítva az összes találkozó a kötelező kategóriába tartozott.

Neymar négy gólnál jár a bajnokságban

A bajnoki címért zajló versenyfutás tekintetében a Real Madrid nagy szerencséje, hogy a Barcelona szekere is döcög. A katalánok vasárnap 4-3-ra kaptaki Vigóban a Celtától, méghozzá úgy, hogy a 33. percben már 3-0-s hátrányban voltak. Luis Enrique alakulata már a 2. vereségét könyvelte el a bajnokságban hét forduló alatt, miközben tavaly az egész szezon során mindössze 5 alkalommal kapitulált. A katalánok számára tehát jól jön a válogatott meccsek miatti pauza, leginkább azért, mert annak végével Lionel Messi visszatérhet a pályára.

Bár a Barcelona és a Real Madrid sem nyújt teljesen meggyőző teljesítményt, a bukmékerek továbbra sem adnak komoly sanszot az Atlético Madridnak a bajnoki címre. Bár a Matracosok veretlenül vezetik a bajnokságot (14-2-s gólkülönbséggel), Simeone aranyérme több, mint ötszörös  pénzt érne, szemben a két ponttal lemaradó címvédő Barcelona 1.90-es szorzójával. 

Ez a realitás?

Ki nyeri a spanyol bajnokságot 2016/2017?    
Barcelona 1.90
Real Madrid 2.80
Atletico Madrid 5.25
211384