Darts

Már a nyitónapon elbúcsúzhatunk egy nagy sztártól

Vasárnap nyolc mérkőzéssel elrajtol a darts World Grand Prix, színpadra lép többek között a világbajnoki címvédő Gary Anderson, a kétszeres vb-győztes Adrian Lewis, a címvédő Robert Thornton és a korábbi bajnok James Wade.

A játéknap rangadója

Pokolian erős a World Grand Prix-mezőnye, így már az első fordulóban igen patinás párosítások jöttek létre. Vasárnap Adrian Lewis és Jelle Klaasen ütközete lesz a nap slágermeccse. A BDO-világbajnok holland dartsos Dave Chisnall után a második legmagasabb jegyzett nem kiemelt játékos. Viszont amíg Chizzy majd a Pro Tour ranglistáról főtáblára kerülő ellenféllel játszik, addig Klaasennek a kétszeres világbajnok Lewis jutott. Két top 10-es játékos, a világranglistán hét hely választja el őket, és a 2016-os vb-n akár úgy is alakulhatott volna, hogy ők játsszák a döntőt, ha a holland ne vérzik el a legjobb négy között. Ennek fényében irreálisan magas a "Kobrára" a 2.45-ös odds, pláne, ha még azt is hozzávesszük, hogy az elmúlt négy meccsüket Klaasen nyerte és az egymás elleni összevetésben is 12-9-re vezet. Tény, hogy az utóbbi időben nem annyira jönnek az eredmények a hollandnak, de nem beszélhetünk arról, hogy gödörbe került volna, vagy annyira rossz lenne a formája, hogy ne tudnánk elképzelni, hogy jól játsszon. Nem tartjuk tehát kizártnak, hogy rögtön a nyitónapon elbúcsúzunk az egyik nagyágyútól.

Ki jut tovább?
Adrian Lewis Jelle Klaasen
TippmixPro @ 1.40 TippmixPro @ 2.45

A játéknap "tutija"

Ahogyan a beharangozónkban írtuk, James Wade-ben látjuk a legnagyobb értéket, ami a végső győztes piacot illeti. Az angol klasszis kétszeres bajnoka a tornának (2007, 2010) és remek formának örvend, illetve annak a Lewis-nak az ágán van, aki lehet ugye már az első kört sem éli túl. Elsőnek azonban Wade-nek még Terry Jenkinst kell legyőznie, amely párharcot szintén lehetne a nap rangadójaként beharangozni, hiszen kilenc éve éppen ők vívták a finálét. Jenkins azóta már sokat esett vissza, az idei szezonban pláne nem megy neki a játékét, szóval elég komoly meglepetésnek számítana, ha ezen a meccsen borulna a papírforma. 

James Wade-Terry Jenkins
Hatharom-tipp: Wade jut tovább
TippmixPro @ 1.25

Wade és Lewis mellett a kétszeres világbajnoki címvédő Gary Anderson is bemutatkozik. A skótnak nem ez a kedvenc tornája, de vélhetően Jamie Caven legyőzése nem okoz majd problémát számára. 

Lesznek még ezeken kívül is kiváló meccsek vasárnap, például Mervyn King és Raymond van Barneveld ütközete, melyen szintén két olyan játékos feszül egymásnak, akik korábban játszottak már döntőt Dublinban. Mindketten kiszorultak már a top 10-ből, de azért még mindig komoly játékerőt képviselnek. A bukiknál a holland a favorit, de neki nem ment valami jól az utóbbi években ezen a tornán, két éve a második körben éppen Kingtől kapott ki. Az érték inkább az angolban van, akire bőven 2.00 feletti oddson fogadhatunk. Szintén jó meccsnek ígérkezik a címvédő Robert Thornton és Stephen Bunting összecsapása. Előbbinek mindig ez az év egyik legfontosabb tornája, nincs ez másképp idén sem. A dupla be- és kiszálló abszolút fekszik neki, de kérdés, hogy most a gyengébb formájában mire lesz képes.

World Grand Prix - Az első játéknap programja (október 2.):
A     szrozói alapján
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
20:00 Kyle Anderson-Cristo Reyes 1.45 2.40
20:30 Ian White-Kim Huybrechts 1.90 1.70
21:00 James Wade-Terry Jenkins 1.25 3.10
21:30 Gervyn Price-Benito van de Pas 1.95 1.65
22:00 Adrian Lewis-Jelle Klaasen 1.40 2.45
22:30 Robert Thornton-Stephen Bunting 1.75 1.85
23:00 Gary Anderson-Jamie Caven 1.12 4.60
23:30 Mervyn King-Raymond van Barneveld 2.30 1.50
A továbbjutáshoz 2 szettet kell nyerni