Forma-1

Tényleg ekkora favorit Hamilton?

Nem sokat fizetnek a címvédő brit pilóta sepangi győzelmére.

Szingapúrból Malajziába tette át a székhelyét a száguldó cirkusz, ahol fázni ismételten nem fognak a csapatok. Hatalmas a hőség és a páratartalom Kuala Lumpurban, ám bármikor leszakadhat az ég, ami nem csak felfrissülést, de bonyodalmat is hoz a pilótáknak. Idén nem csak a szeszélyes időjárás, de az újra aszfaltozott pálya is tartogat meglepetéseket. Egy-egy kanyarnak a karakterisztikáját megváltoztatták, például a ráfordító a célegyenesre belülről kifelé lejt, ami eléggé trükkössé teszi, többeket megviccelt az időmérőn.

Múlt héten a szingapúri városi pályán megszorongatták a Merciket, de az időmérő alapján úgy tűnik, hogy Sepangban helyre áll a rend. A címvédő Lewis Hamilton nagy fölénnyel győzött, közel fél másodpercet vert a mezőnyre. Ennek ellenére nem lehet borítékolni a sikerét, hiszen Olaszországban ugyanennyivel járt a riválisai előtt, ám a futamban ez egyáltalán nem mutatkozott meg, sőt az elrontott rajt után még nyernie sem sikerült. De azaz egész hétvégén látszódott eddig, hogy most gyorsabb, mint a világbajnoki éllovas csapattársa, Nico Rosberg. A német pilótának egyébként ez nem tartozik a kedvenc pályái közé, soha nem tudott még itt diadalmaskodni. Ettől függetlenül nem tartjuk annyival esélytelenebbnek, mint amit az oddsok mutatnak, a versenytempója még lehet kiváló. 

Ki végez előrébb?
Lewis Hamilton Nico Rosberg
TippmixPro @ 1.25 TippmixPro @ 3.15

A dobogó harmadik fokáért szokás szerint a Red Bull és a Ferrari lesz harcban. Egyelőre úgy tűnik, hogy inkább az osztrák istállónak áll a csata. Max Verstappen a harmadik, Daniel Ricciardo pedig a negyedik rajtkockát szerezte meg. Tavaly nem voltak ezen a pályán jók a Red Bullok, de úgy néz ki idénre megtalálták a helyes beállításokat. Arra azért nem mernénk mérget venni, hogy a futamban is verni fogják Sebastian Vetteléket, hiszen két hosszú egyenes is van, ahol hátrány lehet, hogy alattuk nem olyan erős motor dolgozik. A német egyébként a címvédő, de az ismételt győzelme elég nagy meglepetésnek számítana, legyen bármekkora klasszis is. 

A Torro Rosso amennyire jó volt Szingapúrban, itt már újra a hátsó régióban kell keresnünk őket, de ebben semmi meglepő nincs, hiszen ide kell azért a motorerő, amivel ők nem állnak valami jól. A Force India és a Williams követi a Mercedes, Red Bull, Ferrari triót, meglepő lenne, ha erőből bele tudnának szólni a csatájukba. A McLarenre érdemes lehet odafigyelni, Jenson Button a kilencedik helyről rajtol majd. Fernando Alonso már az időmérő előtt kibérelte magának az utolsó rajtkockát, ugyanis megkapta a frissített Honda erőforrásokat, aminek 45 helyes rajtbüntetés volt a vonzata. Nagy versenyt várunk a spanyoltól, új gumiszettek, erős gép, odaérthet a pontszerző helyekre, és ez nem is fizet rosszul (2.10).

Fogadás tekintetében most nem látunk olyan nagy értékkel kecsegtető tippeket. Talán Kevin Magnussennek érdemes lehet bizalmat szavazni, aki egyértelműen gyorsabbnak tűnik csapattársánál, Jolyon Palmernél. A TippmixPro-nál 1.40-ért fogadhatjuk meg, ami még jobb is mint a külföldi irodákban.

Ki nyeri a Maláj Nagydíjat? - a    szorzói alapján
Versenyző Odds
Lewis Hamilton 1.35
Nico Rosberg 3.30
Max Verstappen 15.25
Daniel Ricciardo 17.00
Sebastian Vettel 27.00
Kimi Raikkonen 39.00
Rajt: 9:00