Vélemény

Kassai Viktornak mindent szabad?

  • varin

Az MLSZ figyelmeztette Kassai Viktort a Ferencváros-Újpest mérkőzésen történtek miatt. Az ítélet nevetséges és felháborító!

Kassai Viktor minden kétséget kizáróan a legjobb honi játékvezető. Vezetett már Bajnokok Ligája-finálét, Eb-negyeddöntőt, rendre nehéz találkozókra hívják meg dirigálni. Szakmai felkészültsége elvitathatatlan a pályán mutatott teljesítményére büszkék lehetünk. A Ferencváros-Újpest szombati derbit is kitűnően vezényelte, egyetlen nagyobb hibáját a hosszabbításban vétette, ahol annak ellenére vetett véget a jelzett kétperces hosszabbítás leteltével a mérkőzésnek, hogy a ráadásban gyakorlatilag végig állt a játék. Pár nappal később aztán robbant a bomba, Kassait televíziós felvételekre hivatkozva elővette az MLSZ.

Mint az a felvételeken is látható, Kassai több alkalommal is igencsak indulatosan szólt a vele többször vitázó mali légióshoz, Diarrához.. A képek tanulsága szerint a magyar játékvezető melegebb éghajlatra küldte el a sokat reklamáló afrikai légióst, akit egy ízben sárga lappal is büntetett színészkedés miatt.

Az ügy végül az MLSZ elé került, Csányi Sándor pedig elmondta,

amennyiben egy játékvezető olyan hangnemet üt meg a játékosokkal, amelyet nem lenne szabad, akkor őt nem érdekli, hogy FIFA-játékvezető vagy megyei, kikerül a keretből.

Kassai végül megúszta egy nevetséges szóbeli feddéssel.

Nyilvánvalóan egy feszült hangulatú, paprikás meccsen nem könnyű az embernek higgadtnak maradnia, miközben tízezren szidják az anyját és 22 futballista fröcsögve vitatkozik minden ítéletén, de nem véletlenül lesz valaki a világ egyik legjobb sípmestere. Márpedig ha valaki olyan szavakkal illette volna a játékvezetőt, ahogyan ő Diarrát, akkor vélhetően több mérkőzésre elmeszeli a szövetség és még pénzbüntetést is kap. Csak éppen a játékosoknak semmilyen védekezési fegyverük nincsen, ha egy sípmester velük szemben viselkedik kifogásolhatóan.

Kassai Viktornak egyébként nem ez volt az első ilyen ügye, korábban összeveszett már Détári Lajossal is, amely után bizonygatta, nincsenek kommunikációs problémái a játékosokkal. A futballisták ugyanakkor többször kifogásolták már a 41 éves bíró arrogáns stílusát és magatartását, amely a bizonyítékok szerint nemigen javult az elmúlt években.

Mi azért kíváncsiak lennénk, mi lenne mondjuk az UEFA reakciója, ha Kassai Viktor Cristiano Ronaldót vagy Lionel Messit küldené el a fenébe és nem "csak" egy újpesti légióst.

2016-10-15;212
209575