Bajnokok Ligája

Ez a magyarázat a Bayern vereségére?

  • ivan

Szerda este az Atlético Madrid 1-0-ra legyőzte a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája rangadóján. A spanyolok megérdemelt sikere mögött egy igen érdekes statisztika (is) állhat.

facebook.com

Azok után, hogy áprilisban a BL elődöntőjében az Atlético 1-0-ra győzte le a Bayern Münchent a Vicente Calderónban, a spanyol gárda szerdán lekopírozta az eredményt és újfent felülmúlta a bajor alakulatot. Diego Simeone csapatának még az is belefért, hogy a hajrában Antoine Griezmann büntetőt hibázzon, és két forduló után 6 ponttal - és 2-0-s gólkülönbséggel - vezeti a D jelű csoportot.

A spanyol Marca természetesen kiemelten foglalkozott a madridi együttes diadaláról, a lap pedig rávilágított,  hogy a Simeone fiai közel 8,5 kilométerrel futottak többet (116.515 km), mint a németek. Azért ez a szám ezen a szinten egyáltalán nem számít csekélynek.

Az öt legtöbbet futó játékos közé egyedül Xabi Alonso fért be a Bayernből, de ő sem érte el a 10 kilométeres álomhatárt, míg a meccsen legtöbbet robotoló Koke 11,35 kilométer futott. Nem sokkal maradt el tőle Saul (11.15km) és a csapatkapitány Gabi (10.82km) sem.

Carlo Ancelotti szerint csapata ezen az estén nem játszott jól a képességeihez mérten és ő is elismerte, hogy az Atlético ellen gyorsabban kellett volna lenniük. "Nehéz meccs volt, olyan, mint amilyenre számítottunk. Jobban kellett volna játszanunk, elvesztettünk néhány labdát, amiből le tudtak minket kontrázni. Miután megszerezték a vezetést próbáltunk visszajönni a meccsbe, de túl lassan játszottunk, ezért nem is tudtunk helyzeteket kialakítani. Az Atlético ellen gyorsabbnak kell lenned és a ki kell használni a kevés lehetőséget, ami adódik. Nem volt egy jó meccs, de majd legközelebb javítunk" - nyilatkozta az olasz mester.

Diego Simeone érhetően boldogabban felelt az újságírók kérdéseire, a Matracosokat irányító argentin megvédte a büntetőt rontó Griezmannt is, akiről elmondta, hogy a világ legjobb csatárának tartja.

Az Atlético Madrid ezzel a győzelemmel jó eséllyel kiharcolta a továbbjutást, az elitligában legközelebb az orosz Rosztov otthonába látogat.

[2363720] 2016-09-28 20:45:00 Atlético Madrid - Bayern Münchenx
214316
[2363720] 2016-09-28 20:45:00 Atlético Madrid - Bayern Münchenx;