Utánpótlás

A BL-ben lép pályára a Puskás, méghozzá esélyesként

Kedden a Puskás Akadémia U19-es csapata a görög PAOK együttesét fogadja az UEFA Youth League egyenes kieséses szakaszának első körében.

A Puskás Akadémia korosztályos csapata magyar bajnokként vehet részt az UEFA által életre hívott ifi BL-ben. A felcsútiak már a tavalyi szezonban is megmutathatták magukat a nemzetközi porondon és értek is el szép eredményeket. Szerdán a görög PAOK lesz a Puskás ellenfele, a két mérkőzéses párharc első felvonásának pedig a magyar csapat az esélyese. 

„A sorsolást követően örültem, hogy mehetünk Görögországba, és úgy gondolom, verhető csapatot kaptunk. Korábban már játszottunk görög csapat ellen: tavaly a Suzuki Kupán, illetve barátságos meccsen is sikerült legyőznünk a Panathinaikoszt. Szerintem a PAOK is hasonló kaliberű csapat, így nyerni fogunk. Tapasztalatom alapján az ilyen kiemelt nemzetközi tornákon jobban odafigyelnek ránk, érdemes teljesíteni a pályán, mert így felhívhatjuk magunkra a figyelmet. Nagy izgalommal várjuk a mérkőzést!” - nyilatkozta a pfla.hu-nak Óvári Zsolt, a felcsútiak támadója. 

Az UEFA Youth League lebonyolítása nem egészen a megszokott. A csoportkörben azon ificsapatok szerepelnek, amely klubok A-csapatai a felnőtt BL-ben játszanak. Ezzel párhuzamosan játszanak a "bajnokok ágán" is, ahol egyenes kieséses rendszerben mérkőznek meg a csapatok. A csoportkörök győztesei a legjobb 16 között csatlakoznak a mezőnyhöz. 

Szóval a Puskás Akadémia U19 szerdán hat órakor a görög bajnokot fogadja, az oddsok alapján pedig győzelmi esélyekkel léphet pályára.  A Puskás idáig két alkalommal játszott tétmeccset hazai pályán, a ciprusi APEOL-t (6-1) és a skót Celticet (1-0) is két vállra tudta fektetni. 

1X2    
Puskás Akadémia U19 Döntetlen PAOK U19
TippmixPro@2.05 TippmixPro@3.70 TippmixPro@2.90