Magyar foci

Kibuktak az MTK-drukkerek az új stadionon

  • ivan

Az MTK futballcsapatának hivatalos Facebook-oldala megosztott egy képet a hamarosan átadásra kerülő új Hidegkuti-stadionról, ám a szimpatizánsok tetszését finoman szólva sem nyerte el.

Fotó: mtkbudapest.hu

Mint ismert, hamarosan az MTK csapata is új stadionba költözhet, a régi Hidegkuti-stadion helyére egy új, mintegy 5 ezer férőhelyes futballaréna épült. A stadionavatásra az eredeti tervekhez képest néhány hét csúszással, október 13-án kerül majd sor. A kék-fehérek hivatalos Facebook-oldala a minap egy 3D-s fényképet is megosztott a szimpatizánsokkal, ám a szurkolók körében egyáltalán nem lett valami népszerű az új aréna. 

A legtöbben a kapuk mögött elhelyezkedő óriási betontömeget kifogásolják, vannak akik szerint balesetveszélyes, mások szerint pedig szimplán csúnya vagy "rendkívül gusztustalan". 

Többen arra is rávilágítottak, hogy a mintegy 6 milliárd forintból felépülő stadion eredeti látványterveiben a kapu mögött részen is lelátók szerepeltek. "Ez köszönő viszonyban sincs az eredeti tervekkel" - írta az egyik szurkoló, míg egy másik drukker szerint a "6,5 milliárdból is sikerült a felét legalább kispórolni a stadionból". 

A MTK-szimpatizánsok vehemens reakcióit látva gyorsan utánanéztünk, vajon tényleg más szerepelt-e a látványtervekben, mint ami végül megvalósult. Megtaláltuk az MTK által 2014-ben először közzétett videót, amelyben látható, hogy a kapuk mögötti részen is ülőhelyeket terveztek, nem pedig tömör és sivár betonfalat. 

Egy 2015-ös verzióban viszont már a mostanira hasonlító látványelemek fedezhetőek fel, így vélhetően menet közben változtattak némileg a koncepción a kivitelezők. Mindenesetre ez a szurkolókat aligha érdekli. 

Az MTK jelenleg 8. helyen áll a bajnokságban, legközelebb pedig a listavezető Vasas ellen lép pályára. 

[2295472] 2016-10-15 18:00:00 Vasas - MTKx;
209575