Karrier

Szenved a Juventus elnyomásban élő zsenije

Paulo Dybalának klubcsapatában és a válogatottban is egy-egy argentinnal kell megküzdenie.

Parádésan sikerült a Juventus fiatal tehetségének, Paulo Dybalának az első torinói szezonja. A még mindig csak 22 éves szupertehetség 46 mérkőzésen 23 gólt szerzett a Zebráknál, kulcsszerepet vállalva ezzel a csapat sikeres szezonjában. Idén azonban hat mérkőzés után mindössze két gólpasszt jegyez, aminek a szakértők szerint elsősorban Gonzalo Higuaín az oka.

"Nehezebb már a dolga, az ellenfelek is jobban ismerik őt. A tavalyi remek év után már sokkal jobban figyelnek rá" - nyilatkozta Massimiliano Allegri.

Gonzalo Higuaín megszerzésével azonban egyértelműen a másik argentinhoz került a staféta, a csapatban már nem két egyenrangú támadó van Mandzukic és Dybala személyében, hanem Pipita mellé szeretnének egy társat találni, azonban egyelőre úgy néz ki, ez nem biztos, hogy Higuaín honfitársa lesz.

"Sajnálom, hogy gyengébben kezdtem az idei szezont, mint a tavalyit, ezzel óhatatlanul is együtt jár, hogy a kapu előtt rosszabb megoldásokat választok, az önbizalmam is csökken. De attól még, hogy nem megy a kapu előtt, szeretném ilyenkor másban is kivenni a részem, úgy, mint a labdaszerzés, még több futás, illetve a társak kiszolgálása" - nyilatkozta a támadó.

Dybalának egyelőre a válogatottban sem sikerült megragadnia, hiába tartják őt Lionel Messi egyik örökösének. Mindössze négy válogatottságot tudhat maga mögött és hiába kapott meghívást közel egy év után ismét a vb-selejtezőkre, az Uruguay elleni szeptemberi mérkőzésen azzal vétette észre magát, hogy 45 perc alatt két sárga lappal nehéz helyzetbe hozta csapatát.

Afelől nincs kétség, hogy a világ egyik legtehetségesebb támadója Paulo Dybala és arról is lehet hallani, hogy Allegri majd Mandzukic és Higuaín mögött játszatja őt a középpályára visszavonva.

A Zebrák legközelebb a horvát fővárosban vendégeskednek a Dinamónál. Az oddsok alapján egyértelmű Juventus-sikerre van kilátás, míg egy Dybala-gól 1.95-szörös szorzóért fogadható az egyik internetes bukmékernél.

[2363709] 2016-09-27 20:45:00 Dinamo Zagreb - Juventusx;