NB II

Kiborult a bili Felcsúton, büntetés a láthatáron

  • ivan

11 forduló elteltével csak a hatodik helyen áll az NB II-ben a Puskás Akadémia. A felcsútiak vasárnap kétgólos előnyt adtak le a Zalaegerszeg elleni rangadón, ami után a csapat vezetőedzője komoly büntetéseket helyezett kilátásba.

Fotó: pfla.hu

Ismerve a másodosztályban szereplő csapatok anyagi lehetőségeit és a játékoskeretek összértékét, nem csodálkozhattunk azon, hogy a szezont megelőzően a fogadóirodák a Puskás Akadémiát tartották a legesélyesebbnek a bajnoki címre. A felcsúti csapat  egyelőre azonban közel sem nyújt meggyőző teljesítményt, az eddig lejátszott 11 forduló alatt csak öt győzelmet aratott, 22 kapott góljával pedig holtversenyben a legrosszabb védelmet mondhatja magáénak. 

Puskás Akadémia nyeri az NB II-et
TippmixPro@2.50

Vasárnap a Puskás a feljutásra erősen aspiráló Zalaegerszeget fogadta a Pancho Arénában és az első 45 perc után kétgólos előnyre tett szert. A felcsútiaknak végül azonban be kellett érniük az egy ponttal, mivel a Zete a fordulás után magára talált és döntetlenre mentette a meccset. A lefújás után Szijjártó István, a Puskás Akadémia vezetőedzője nehezen tudta palástolni csalódottságát és meglehetősen "érzelemdús" sajtótájékoztatót tartott. A szakember nem rejtette véka alá véleményét a csapat kapcsán, sőt, Zsidai Lászlót külön ki pécézte, az ilyesfajta nevesítés pedig meglehetősen ritka a magyar futballedzők körében. Szijjártó István monológja végén közölte: a Puskás játékosai komoly büntetésre számíthatnak. 

Bár a Puskás Akadémia jelenleg csak a hatodik helyen áll a tabellán, a bukiknál továbbra is az NB II favoritjának számít. A felcsútiak lemaradása az élen álló Balmazújvárostól három pont. 

A transfermarkt.de adatai szerint a Puskás Akadémia keretének összege 4,6 millió eurót ér, a  csapat tagja több korábbi válogatott, NB I-es rutinnal rendelkező játékos: Heffler Tibor, Forró Gyula, Zsidai László, Lencsel László, Tischler Patrik, Márkvárt Dávid, Polonkai Attila, Pekár László vagy például Sándor György is a felcsúti alakulatot erősíti. 

[2294251] 2016-09-25 17:00:00 Puskás Akadémia - Zalaegerszegx;
211147