NB I

Rangadót vív a Honvéd és a Vidi

Az NB I 11. fordulójában az ötödik helyezett kispestiek a negyedik pozícióban tanyázó székesfehérváriakat fogadják.

A Honvéd rangadót vív a Vidi ellen. - Fotó: dvsc.hu

Egyre jobb passzban van a Honvéd együttese, hiszen a fővárosiak a legutóbbi három tétmérkőzésüket egyaránt megnyerték. A vörös-feketék a sort az NB III-as Mórahalom 7-1-es legyőzésével indították a Magyar Kupában, majd az MTK-t 5-0-ra (!) ütötték ki a bajnokságban, míg kedden 1-0 arányban nyertek Marco Rossiék Debrecenben.

Az eredményekből látható, hogy a góllövéssel egyáltalán nincs problémája a hazaiaknak, pedig a csapat házi gólkirálya, Eppel Márton hosszabb ideje sérüléssel bajlódik, s csütörtökön meg is műtötték, így a kispestiek ezúttal sem számíthatnak rá. Ugyanakkor újfent a kezdőben kaphat helyet Davide Lanzafame, aki például parádés szabadrúgásával eldöntötte a hétközi mérkőzést, illetve az MTK-nak is betalált. A védelme is remekel a Honvédnak, mivel az előző két meccsén gólt sem kapott, igaz, mit is várhatnánk egy olyan csapattól, amelynek olasz szakvezetője van?

Kattints a képre a játékért!

Ami a vendégeket illeti, a Videoton győzelmi szériája megszakadt a Ferencváros ellen, igaz, legalább a veretlenségi sorozatát tovább nyújtotta Henning Berg együttese. Pedig a piros-kékek jobban játszottak, mint a IX. kerületiek, de örök igazság, hogy a focit gólra játsszák, abban pedig egálra végeztek a felek. Jó formában van tehát a Vidi is, mivel a zöld-fehérek elleni volt zsinórban az ötödik mérkőzése, ahol legalább egyszer betalált, holott igen markáns együttesekkel játszott az elmúlt hetekben.

Mivel nagyon összerázódott a mezőny eleje - az ötödik helyezett Honvéd és az első pozícióban álló Vasas között mindössze két pont van -, így az ilyen kaliberű rangadóknak óriási jelentősége van, még akkor is, ha csak most érünk a bajnokság egyharmadához. Ráadásul a csapatok, köszönhetően a világbajnoki selejtezőknek, a mérkőzést követően háromhetes szünetre vonulnak, vagyis biztosak lehetünk benne, hogy mind a Honvéd, mind a Videoton apait, anyait bele fog adni a szombati mérkőzésbe, győztesen hagyja el a pályát. Már csak ezért is várható, hogy a két jó formában lévő együttes betalál a Bozsik Stadionban, de az egymás elleni eredmények is arról árulkodnak, hogy egyik kapu sem marad érintetlen.

Honvéd-Videoton
hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro@1.70
[2295466] 2016-09-24 18:00:00 Honvéd - Videotonx;