Kézilabda

Hatgólos előny sem volt elég a Veszprémnek

Hiába vezetett szinte végig a magyar bajnok, végül 24-24-es döntetlent ért el a Bajnokok Ligája első fordulójában a Flensburg vendégeként.

Fotó: facebook.com/sg flensburg handevitt

A várakozásoknak megfelelően rendkívül szoros csatát láthatott a közönség, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a játékrész hajrájában a Veszprém, elsősorban a négygólos Momir Ilicnek, és Mikler Roland kapus remek védéseinek köszönhetően, három góllal ellépett.

A fordulást követően mindössze tíz perc után hatgólosra nőtt a magyar előny, azonban ezt egy rövidzárlat követte, ebben az időszakban pedig kettőre feljött a Flensburg. Xavi Sabaté időkérése után rendezte sorait a magyar bajnok, s szűken ugyan, de vezetett.

A végjáték drámai küzdelmet hozott: a Veszprém egygólos előny birtokában, emberhátrányban bő negyven másodperccel a vége előtt támadhatott. Az időkérés után a magyar csapat a kapusa nélkül akarta eldönteni a találkozót, de labdát veszített, a Flensburg pedig egy üres kapus góllal pontot mentett.

Bár a mérkőzés előtt a Veszprém számított az esélytelenebbnek, a találkozón látottak alapján egy pontot elszórt a magyar bajnok. A döntetlennel egyébként nagyot lehetett kaszálni, hiszen meccs előtt 7.25-ös szorzóval volt fogadható a Tippmixpró-n.

SG Flensburg-Handewitt–Telekom Veszprém 24-24 (10-13)
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló
Flensburg, 6000 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).
Flensburg: Moller – Radivojevic 1, Glandorf 5, Karlsson, H. Toft Hansen 2, Heinl 1, Wanne 1. Csere: Andersson (kapus), Djordjic, Mahe 9 (3), Mogensen 4, I. Horvat, Svan, Zachariassen, Gottfridsson 1. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Veszprém: Mikler – Marguc 2, Nagy L. 6, Nilsson 1, Pamarsson 3, Ilic 7 (4), Ugalde 2. Csere: Schuch, Terzic, Sulic 2, Kopljar 1, Gulyás, Gajic. Vezetőedző: Javier Sabaté.
Kiállítások: 8, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 4/4.