NB I

A Loki nyerte a keleti kiesési rangadót

  • MTI

A szezon harmadához érve első helyen maradt a Vasas, utolsón pedig a Diósgyőr.

Várható volt, hogy feszült hangulatú, paprikás rangadót játszik majd egymással a két keleti csapat, a DVTK és a Debrecen. Az első félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, ezután azonban ellenfele fölé kerekedett a Debrecen, amely jobban futballozott, mint a hazai csapat, s 10 perc alatt kétszer is betalált a vendéglátók kapujába. A Diósgyőr a félidőig nem tudott válaszolni a hajdúságiak találataira, így a szünetben Horváth Ferenc vezetőedző mindhárom cserelehetőségét kihasználta. Fordulás után nagy lendülettel folytatta a mérkőzést a hazai együttes, amely egy tizenegyesből hamar szépített, s ezt követően is lendületben maradt, ráadásul a DVSC megfogyatkozott, mivel Brkovicot a második sárga lapja után kiállította a játékvezető az 59. percben. A hajrához közeledve aztán alábbhagytak a DVTK-rohamok, miközben a vendégek emberhátrányban az eredmény megőrzésére törekedtek. Előbb azonban a hazaiak is megfogyatkoztak, majd a DVSC harmadik góljával végképp eldöntötte a mérkőzést.

Pakson szerette volna jó szériáját folytatni Csertői Aurél cspata, míg az MTK első idegenbeli sikerére ácsingózott. Óvatosan kezdték a csapatok a mérkőzést, majd így is folytatták. Nem volt nagy iram az első félidőben, amelyben az MTK állt közelebb a gólszerzéshez, amikor Poór a lécre fejelt. Hasonlóan alakult a második játékrész is, amelyben szintén volt egy MTK-kapufa: ezúttal Torghelle fejesénél. Gól viszont nem született, így egyik csapat sem tudott javítani helyzetén.

Sopronban nyugati rangadót játszottak a felek, amelyet mind a Haladás-, mind pedig a Gyirmót-hívek bizakodva vártak az elmúlt hetek okán. A Haladás kezdte jobban a találkozót, de nem sikerült előnybe kerülnie. Később mindkét csapat könnyedén játszotta át a középpályát, ennek ellenére igazán komoly lehetőség egyik fél előtt sem adódott, mert a 16-os előterében ötlettelennek bizonyultak a játékosok. A hazaiak megszerezhették volna a vezetést, ám Williams távolról a keresztlécet találta el, a vendégek viszont gólt rúgtak a szünet előtt egy gyors ellenakció végén. A fordulást követően is a szombathelyiek futballoztak fölényben, ugyanakkor a gyirmóti kontrák szintén veszélyesek voltak. Egy ilyennek a végén a vendégek majdnem megduplázták az előnyüket, de a kapufa mentett Rózsa helyett. Az újonc a tőle megszokott módon masszívan és hatékonyan védekezett, így sorozatban ötödik bajnoki meccsén maradt érintetlen a kapuja, mivel a Haladás nem tudta gólra váltani fölényét.

Angyalföldön az volt a Mezőkövesd elleni meccs tétje, hogy sikerül-e az élen maradnia a Vasasnak. Az első félidőben nagyrészt a vendégek futballoztak fölényben, több ígéretes lehetőséget is kialakítottak, a végjátékban egy kapushibát kihasználva mégis az angyalföldiek szereztek vezetést. A szünet után Hudák Dávid szabálytalankodott Berecz Zsomborral szemben a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Ádám Martin értékesítette, majd Berecz akcióból növelte a különbséget. A folytatásban is akadtak helyzetei a Mezőkövesdnek, ám a legvégén is a Vasas volt eredményes, így fölényes győzelmet aratott, és a bajnokság első teljes köre után is vezeti a tabellát.

Kispesten is rangadót játszottak, Henning Berg Videotonja tavaly kétszer is elbukott a Bozsik Stadionban, ám most a három pontért érkeztek Feczesinék a fővárosba. Az első félidőben a Videoton dolgozott ki több lehetőséget, s egy szöglet után Juhász Roland révén szerezte meg a vezetést. A hazaiaknál ezúttal is Davide Lanzafame jelentette a legnagyobb veszélyt, az olasz csatár a ráadás pillanataiban Loic Nego közreműködésével egyenlített is. Nem sokkal a fordulást követően újra a fehérváriak kerültek előnybe, innentől kezdve pedig magabiztosan tartották a vezetést. A Honvéd támadójátékából hiányzott az átütőerő.

A Ferencváros-Újpest rangadóra 20 óra 30 perctől kerül sor.

2016-09-24;212
209575