Tenisz

Újabb top200-as teniszezőt meszeltek el

Ezúttal a francia Constant Lestienne-ről bizonyosodott be, hogy fogadásokat kötött.

Egyre több profi teniszezőről derül ki, hogy illegális fogadásokat tett teniszmérkőzésekre, amit mind a nemzetközi, mind pedig a helyi szövetségek szigorúan tiltanak. Ezúttal a 24 éves Constant Lestienne-nek kell hét hónapig partvonalon kívülre ünlie, valamint tízezer dollárt kifizetnie.

A világranglistán 164. helyen is álló Lestienne 2012 februárja és 2015 júniusa között 220 teniszmérkőzésre fogadott, de egy olyanra sem, amelynek ő is szereplője volt.

"Noha a játékos egyetlen olyan mérkőzésre sem fogadott, ahol játszott is, de az eltiltás azonnal érvénybe lép. Így Mr. Lestienne nem szerepelhet semmilyen tornán vagy rendezvényen, amíg eltiltása le nem telik" - olvasható a Tennis Integrity Unit közleményében.

Legutóbb az olasz Marco Cecchinatót tiltotta el az Olasz Tenisz Szövetség 18 hónapra, amiért állítólag megbundázott egy Challanger-negyeddöntőt a lengyel Kamil Majchrzak ellen. Cecchinato azóta is aktívan versenyez, hiszen az ATP egyelőre még nem szankcionálta a Davis Kupa-játékost, aki így az ATP rendezvényein részt vehet.