NB I

Szuperrangadókkal zárul az első kör

Ferencváros-Újpest, Honvéd-Videoton, Diósgyőr Debrecen - van miből válogatnunk az utolsó fordulóban.

A hétvégi, 11. fordulót követően háromhetes szünetre vonul a honi bajnokság, így különösen fontos mérkőzés előtt állnak a csapatok. Több csapatnál is súlyos edzőkérdések vannak, így nem kizárt, hogy egy-egy győzelem életet menthet.

Ami az előző kört illeti, a 3.30-as odds volt a játéknap slágere, három mérkőzés is ilyen szorzón jött be, ráadásul mindössze egy olyan mérkőzés volt, ahol 3-as alatti odds volt a nyerő. Aki pedig minden eredményt eltalált kedden, illetve szerdán, az nem járt rosszul: 100 forintra 65 ezer forintot nyert.

A hétvégi fordulóval kapcsolatosan, habár erőteljesen bizakodtunk benne, hogy a     hibázik akkorákat, mint a nemzetközi irodák, sajnos nem jött be a számításunk. De lássuk a számokat!

   
  1 x 2
Diósgyőr-Debrecen 2.90 3.25 2.32
Haladás-Gyirmót 1.81 3.40 4.25
Honvéd-Videoton 3.00 3.25 2.27
Paks-MTK 2.27 3.25 3.00
Vasas-Mezőkövesd 1.81 3.40 4.25
Ferencváros-Újpest 1.66 3.45 5.30

Két, remek formában lévő gárda találkozik Sopronban, amolyan "megyei rangadón". A Gyirmót négy meccse gólt sem kapott, a Haladás pedig szintén izmos ütemben gyűjti a pontokat. A győriek, listavezető ellen aratott sikerük után már holtversenyben a 9-11. helyen állnak, egy újabb sikerrel pedig szinte biztosan elkerülnének a kiesőhelyről. Motiváció persze odaát is lesz, látva a sorsolást, akár az első helyen is várhatná a második kört a Haladás, ha legyőzné a Gyirmótot. A legvalószínűbb forgatókönyv egy kevés gólos Hali-siker, így az se jár rosszul, aki 1-esre húzza a meccset és az se, aki underre.

Gyirmót#hun-gyirmot#5

Megakadni látszik az éllovas Vasas szekere, Michael Oenning fiai két 1-0-s vereséget szenvedtek el úgy, hogy ráadásul mindkét találkozót emberelőnyben fejezték be. Aggodalomra persze semmi ok, hazai pályán a Kövesd ellen szépen lehet zárni az első kört. Pintér Attila csapata ugyanis egy izgalmas, helyzetgazdag találkozón vezetésről kapott ki a Paks ellen. A borsodi gárdától idén gólgazdag meccsekre lehet számítani és a felek két éve is két 2-1-et játszottak az NB II-ben. Persze a keretek azóta jócskán átalakultak, de azért ne lepődjünk meg, ha játszanak egy jó kis 2-2-t Angyalföldön.

Minden szép jelenleg Budapest XIX. kerületében, a Honvéd az MTK lemosása után Debrecenből is elhozta a pontokat. Habár Marco Rossi csapata nem brillírozott a Nagyerdőben, egy ilyen szép sikert nem kell megmagyarázni. Székesfehérváron inkább van ok a kesergésre, a Vidi 80 percig vezetésre állt az ősz szuperrangadóján, ám a siker elmaradt. A két csapat szurkolói köztudottan nem ápolnak baráti viszonyt egymással, ráadásul a Honvéd tavaly mindkét budapesti mérkőzésén megfricskázta a Vidit. A remek formában lévő Rossi-legénység ellen nem fogadnánk 2.27-ért hazai pályán, noha a Loki ellen sok játékoson az látszódott, fizikálisan még nincsenek csúcsformában.

[2295466] 2016-09-24 18:00:00 Honvéd - Videotonx;5

Papíron minden amellett szól, hogy a Paks-MTK meccsen a vendéglátók örülhetnek majd. A tolnai csapat hazai pályán veretlen, az MTK idegenben nyeretlen, tavaly pedig négy pont is Csertői Aurél fiainál landolt a Pakson lejátszott mérkőzéseken. A magyar bukméker 2.27-et fizet a zöldekre, de mi inkább egy kevés gólos, szoros meccsre számítunk, mintsem gálára.

Szélsőséges esetben akár edzőbuktató mérkőzés is lehet a Diósgyőr-Debrecen mérkőzés. A DVTK gondjairól és Horváth Ferenc tanácstalanságáról korábban már beszámoltunk, ám egyelőre Debrecenben sem brillírozik a portugál kontingens. Látszólag a Loki-játékosok fejében hatalmas a káosz, fizikailag pedig a padlón vannak Szakályék. Az elmúlt években azonban jól ment a DVSC-nek a diósgyőriek ellen, hiszen 2010 óta egyetlen bajnokit sem tudott megnyerni a miskolci klub. Mindkét oldalon nagyon várják az őszi szünetet, de közel sem mindegy, hogy melyik fél vonulhat mosollyal az arcán a rövidke pauzára.

[2295462] 2016-09-24 20:30:00 Ferencváros - Újpestx;5

Ha egy hónappal ezelőtt találkozott volna a Ferencváros és az Újpest, akkor egy teljesen háromesélyes találkozóról beszélhettünk volna, ám azóta megváltoztak a dolgok. A zöld-fehérek négy értékes pontot szereztek a Loki-Vidi duó ellen, a lila-fehérek azonban hiába játszottak háromszor is "hazai pályán", mindössze két pontot szereztek négy forduló alatt. Nebojsa Vignjevicsnek agadnak problémái, Balajcza Szabolcs beteg, Kálnoki-Kis Dávid pedig több hétig hiányozhat majd lábsérülése okán. Az előző szezonban az Újpest négy pontot is elvitt a Groupama Arénából, ám a Magyar Kupa-fináléjában Gera Zoltánék örülhettek. Most egyértelműen a hazaiaknak áll a zászló, de ne felejtsük el, egy Fradi-Újpest az mindig egy teljesen más kávéház.

2016-09-24;212
209575