NB I

Berg csalódott, Doll bírózott

  • ivan

Döntetlent hozott az ősz rangadója az NB I-ben, a Videoton és a Ferencváros sem lehet teljesen elégedett az 1-1-es végeredménnyel. A szakvezetők taktikai csatáról és igazságos eredményről beszéltek a lefújás után, ám Thomas Doll nem tudott elmenni szó nélkül a játékvezetés mellett sem.

Hiába volt telt ház és felfokozott hangulat Felcsúton, a magas színvonal elmaradt a Videoton-Ferencváros rangadóján, az 1-1-es végeredménnyel záródó találkozón igazságosnak mondható eredmény született. 

"Mindig kicsit csalódott vagyok, amikor 1-0-ra vezetünk, kevesebb mint tíz perc van vissza, de mégse sikerül nyerni. Jó esélyünk volt megszerezni a második gólt, az elmúlt mérkőzéseken jellemzően sikerült sokszor betalálnunk, de most máshogy alakult. Hogy őszinte legyek, nem játszottunk annyira jól, ahogyan tudunk – talán a második félidő egy részében néztünk ki jól. Ennél több kell,  a teljesítmények alapján az 1-1-es eredmény reálisnak mondható. Persze, mint mondtam, így, hogy a végén kaptunk egy furcsa gólt, nem egyszerű, sokkal jobban le kellett volna védekeznünk azt a szituációt. Alapvetően mondjuk nem volt sok helyzete a Ferencvárosnak, volt néhány „ping-pong“ szituáció a tizenhatosunkon belül, de nem tudtak sokszor átjátszani minket" -nyilatkozta a meccs után Henning Berg, a Videoton norvég vezetőedzője. 

„Jó bajnoki mérkőzést láthattak a nézők. Mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a taktikai felkészülésre, nekünk sajnos Böde Dani sérülése után hamar át kellett szerveznünk a csapatot. Nem hagyott egymásnak sok teret a két együttes, pontrúgásból voltak helyzetek, illetve nekünk volt 1-2 kontránk – ezeket megoldhattuk volna ügyesebben is. A tizenegyes előtt már tisztáznunk kellett volna, amúgy sok érdekes bírói döntés volt ellenünk. Erőt kell gyűjtenünk, három nap múlva fontos mérkőzésünk lesz, akárcsak a Vidinek, ez nem könnyű időszak egyik csapatnak sem" - ezek pedig már a Fradit dirigáló Thomas Doll szavai. 

A Ferencváros szakvezetője külön kitért a mérkőzés játékvezetésére is, zöld-fehérek trénere szerint  szerint Andó-Szabó Sándor több esetben is hibázott. "Idegesítő, ha a bíró nem avatkozik be, amikor egy játékos úgy viselkedik, hogy a bírót és az ellenfelet is megvezesse. Például eldől, mint egy sózsák.

Mérges vagyok, hogy ezt tapasztalom a magyar bajnokságban. A kemény párharcot rögtön lefújják, sárga lappal díjazzák, de ha egy 190 centiméteres játékos magától elesik, azt nem büntetik. Be kellene ilyenkor avatkozni, hogy az utánpótlás-játékosok is tanuljanak belőle, és lássák, hogy ezért is sárga jár.

Mert nemzetközi szinten meg csodálkozunk, ha nem fújnak le egy párharcot. Arról szoktunk beszélni, hogy nem vagyunk elég dinamikusak. De nem jó, ha egy utánpótlás-játékos az ilyen mérkőzésekből tanul, mert látja, hogy ez így működik a felnőttek között"  - idézi Doll által elmondottakat a fradi.hu. 

A Vasas újabb veresége után alaposan összezsúfolódott az élmezőny, hiszen a listavezető angyalföldiek és az ötödik helyen álló Honvéd között mindössze két pont a különbség. A magyar bukmékerek szerint azonban a helyzet csalóka, mert a bajnoki cím továbbra is kétesélyes. 

Ki nyeri az NB I-et?    
FTC TippmixPro@1.85
Videoton TippmixPro@2.70
Vasas TippmixPro@5.50

A hétvégén újabb forduló következik az OTP Bank Ligában, a Ferencváros az Újpestet fogadja a Groupama Arénában, a Videoton pedig a Budapest Honvéd vendége lesz a Bozsik Stadionban. 

[2295185] 2016-09-21 20:00:00 Videoton - Ferencvárosx;
209575